Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion u ponedjeljak, 2. listopada, počinje s radom na novoj lokaciji. No, nije samo u pitanju nova lokacija u Ulici Savezne Republike Njemačke u zagrebačkim Dugavama, već se radi i o potpuno novoj zgradi čiji su djelatnici neformalno počeli s radom tijekom rujna.

Najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, veća od većine javnih bolničkih ustanova, prostire se na površini od 10 tisuća kvadratnih metara, ima 5 etaža i čak 51 krevet, stoji na njihovim internetskim stranicama.

Na etaži -1 je podzemna garaža, a na prostoru oko bolnice je i prostrano parkiralište te lijepo uređen park. U sklopu fizikalne terapije u prizemlju bolnice postoji i bazen, gdje je i ambulantni dio te radiologija. Za izgled zgrade je zadužena tvrtka Drugi format i projektantica Sanela Bogdanović, a izvođač radova bio je Kamgrad.

Bez ugovora s HZZO-om

Bolnica je specijalizirana za liječenje ozljeda i bolesti sustava za kretanje, uz širok spektar raznih zahvata. Nažalost, usluge ove bolnice pacijenti moraju sami plaćati jer ne postoji ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. No jedno je sigurno – pacijenata im ne nedostaje, a to je i jedan od razloga investiranja u novi objekt.

Podsjetimo, 2007. godine tim liječnika Klinike za ortopediju Medicinskog fakulteta odlučio je iz javnog sektora preći u privatni te su osnovali tvrtku Osteon, koja je vlasnik Akromiona. Bili su to prof. dr. sc. Nikola Čičak, koji je ujedno i ravnatelj bolnice, prof. dr. sc. Miroslav Hašpl, dr. Denis Tršek i dr. Hrvoje Klobučar. Investitor im je bio dobro poznati fond Quaestus. Tijekom godina četvorica liječnika su u potpunosti otkupili udjele od fonda te postali stopostotni vlasnici tvrtke pa tako i bolnice Akromion.

Počeli su s radom u Krapinskim Toplicama 2008. godine, u objektu u najmu od Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice (tzv. Katin dvor) kojeg su i obnovili. U Vrbanićevoj ulici u Zagrebu polikliniku su otvorili 2013. godine, a imaju ambulante u Splitu i u Zadru.

Djelatnosti iz Krapinskih toplica i Vrbanićeve ulice preseljena su u novi objekt Specijalne bolnice Akromion u Novom Zagrebu.