Pružatelji javne usluge opskrbe plinom jamče da imaju dovoljno plina

Očekuje se da će od stotinjak tisuća potrošača koji će morati promijeniti opskrbljivača oko 70 tisuća prijeći u Gradsku plinaru Zagreb - Opskrbu. Direktor te tvrtke Jeronim Tomas tvrdi da za njih problema neće biti

20
Gradska plinara Zagreb Opskrba
[Foto: Točka Na i Media]

Oko 100 tisuća građana koji će ove godine promijeniti opskrbljivača plinom ne moraju se brinuti, poručuju iz Ministarstva gospodarstva gdje je održan sastanak s pružateljima javne usluge opskrbe plinom za kućanstva. Svi pružatelji javne usluge isporuke plina za kućanstva imat će dovoljno plina za ovu sezonu grijanja, tvrdi državni tajnik Ivo Milatić.

“Svi opskrbljivači su nam garantirali da za sva kućanstva imaju ugovoren plin i s opskrbom  neće biti problema”, rekao je državni tajnik.

Nekoliko opskrbljivača u Križevcima, Samoboru i Vrbovcu odustalo je od pružanja usluge opskrbe plinom jer nisu mogli osigurati pružanje usluge po konkurentnim cijenama.

Očekuje se da će od stotinjak tisuća potrošača koji će morati promijeniti opskrbljivača jer njihov dosadašnji dobavljač prekida pružanje usluge oko 70 tisuća prijeći u Gradsku plinaru Zagreb – Opskrbu. Direktor te tvrtke Jeronim Tomas tvrdi da za njih problema neće biti.

“Kada govorimo o 1. listopadu kao roku, svi će imati zagarantiranu cijenu plina i to neće biti problem”, kaže Tomas, ali dodaje da je trenutno najveći problem tehničke prirode jer treba obraditi veliki broj zahtjeva za prelazak drugom opskrbljivaču u što kraćem roku.

Važno je da građani što prije očitaju brojila i dostave očitanje novom opskrbljivaču. Bude li manjak plina, država će intervenirati, najavio je Milatić: “Spremni smo pomoći Gradskoj plinari Zagreb ako zbog velikog broja novih kupaca bude problema u opskrbi plinom.”