Švicarski Also preuzima distributera informatičke opreme Recro

Ovom akvizicijom Also jača svoju prisutnost na brzorastućem tržištu koje ima značajan investicijski potencijal. Recro d.d. je jedan od najvećih distributera informatičke opreme u Hrvatskoj, ima stabilnu tržišnu pozicju i nudi široku lepezu proizvoda i rješenja

u 14:03 Zadnja izmjena: 05.01.2019 u 14:03
200
Also Holding preuzima Recro
Also Holding je logističko-distributerska kompanija sa sjedištem u Emmenu u Švicarsko, a prisutna jeu16 europskih zemalja

Also Holding, logističko-distributerska kompanija sa sjedištem u Emmenu u Švicarskoj, kupio je tvrtku Recro d.d., jednog od najvećih distributera informatičke opreme u Hrvatskoj. Preuzimanje će Alsou, jednom od najvećih europskih veletrgovaca informatičkom opremom, omogućiti jačanje tržišne pozicije u Istočnoj Europi i Jadranskoj regiji. Recro je osnovan 1992. godine. Sjedište tvrtke je u Zagrebu, a bavi se prodajom informatičkih proizvoda i rješenja renomiranih proizvođača kao što su Hewlett-Packard i Microsoft te pružanjem informatičkih usluga. Očekuje se da će transakcija biti završena u prvoj polovici siječnja 2019. godine.

“Preuzimanje distribucijskog poslovanje tvrtke Recro je daljnji korak u jačanju i širenju naše prisutnosti u Istočnoeuropskoj i Jadranskoj regiji”, rekao je kaže Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor Holdinga Also. “Recro je usredotočen na izuzetno profesionalnu podršku svojim klijentima. To je ono što uvelike cijenimo u svjetlu rastućih izazova povezanih s implementacijom složenih IT rješenja.”

Ovom akvizicijom Also jača svoju prisutnost na brzorastućem tržištu koje ima značajan investicijski potencijal. Recro ima čvrstu tržišnu poziciju i pridaje veliku važnost kvalitetnoj obuci osoblja i stručnoj IT podršci, navodi se u priopćenju povodom preuzimanja hrvatske tvrtke.

Recro: Široka paleta proizvoda i kvalitetna podrška

Recro je u 2017. od prodaje prihodovao 39 milijuna eura. Tvrtka pruža široku paletu IT usluga koje nadilaze njen proizvodni portfelj, uključujući profesionalnu ponudu i podršku na javnim natječajima, tehničku podršku za odabir i konfiguraciju složenih informacijskih sustava i profesionalnu podršku za migraciju cloud usluga.

Prošle godine (2018.) Recro je osvojio nagradu za Microsoftova partnera godine u Hrvatskoj za izvrsna rješenja u razvoju distribucijskog partnerskog kanala za Microsoftove cloud tehnologije. Rezultat toga je da pruža korisnicima široku lepezu proizvoda i rješenja koja nadilaze tradicionalnu ponudu i pokrivaju sva važnija područja usluga.

Also preuzimanjem slijedi svoju strategiju: konsolidaciju i stjecanje vodeće tržišne pozicije u zemljama u kojima je aktivan. U ovu akviziciju Also unosi svoje stručno znanje na području distribucije proizvoda i usluga, što obuhvaća i informacijske usluge koje, uz ostale kanale prodaje, nudi kroz svoj Also Cloud Marketplace.

Hrvatska će biti šesnaesta europska zemlja u kojoj je Also prisutan. Osim distribucije informatičke opreme kompanija se bavi logistikom, pružanjem financijskih i digitalnih usluga te cjelovitih rješenja. U portfelju imaju više od 250 tisuća proizvoda koji pokrivaju više od petsto dobavljača. U Europi zapošljavaju više od četiri tisuće ljudi. U 2017. zabilježili su prihode od 8,9 milijardi eura.