Rekordna godina za JYSK: promet 616 mil. kuna, EBIT 128 mil. kuna

Promet je u poslovnoj godini 2020./21. povećan za 16 posto, dok je EBIT rezultat bio za 47,6 posto veći u odnosu na 2019./20., koja je također za JYSK bila rekordna godina.

20
JYSK

Iako je 2020./21. za JYSK donijela mnoge nove izazove, tvrtka je još jednom uspjela iskoristiti sinergiju fizičkih trgovina i jakih digitalnih platformi kako bi postavila nove rekorde s prometom od 616,3 milijuna kuna i EBIT-om od 127,9 milijuna kuna. Promet je povećan za 16 posto, dok je EBIT rezultat bio za 47,6 posto veći u odnosu na 2019./20., koja je također za JYSK bila rekordna godina.

“Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatima. Za JYSK, kao i za druge tvrtke, ovo je bila vrlo izazovna godina. Stoga svi naši zaposlenici mogu biti ponosni na zajednički postignute rezultate”, rekal je country managerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, Vesna Kukić Lončarić.

Velike razlike između tržišta

Globalno gledajući na razini svih zemalja u kojima JYSK posluje pandemija je različito utjecala od tržišta do tržišta što se jasno vidi po ostvarenim rezultatima.

“Jedno od JYSK-ovih največih tržišta na globalnoj razini je Njemačka koja je sa svojih tisuću trgovina bila najduže pod jakim restrikcijama. Promet u Njemačkoj nije dosegnuo razinu prošlogodišnjeg, ali značajno smo povećali promete u Skandinaviji, Engleskoj, Hrvatskoj i nizu zemalja istočne i srednje Europe. Takav je rezultat više nego nadoknadilo pad prometa u Njemačkoj i na globalnoj razini obogućio da završimo godinu s EBIT rezultatom od 4,5 milijarde danskih kruna”, kaže Jan Bøgh, predsjednik uprave JYSKa.

Širenje prodajne mreže i preuređenje postojećih trgovina

U narednim godinama JYSK planira daljnju ekspanziju a uz otvorenja novih trgovina velik je fokus i na preuređenju postojećih.

“Vidimo da naš novi koncept trgovina privlači sve više kupaca stoga, planiramo ubrzati tempo ulaganja u preuređenja kako bi svim našim kupcima pružili jednako inspirativan doživljaj kupovine. Plan je preurediti sve postojeće trgovine do 1. rujna 2024. godine. Najvećim izazovom do sada pokazala se nabavka potrebne opreme, kako za obnovu postojećih, tako i za otvorenja novih trgovina. To je posljedica globalnih izazova nedostatka sirovina i logističkih kapaciteta. Međutim, očekujemo da će se i to stabilizirati u narednim godinama”, najavila je Vesna Kukić Lončarić.