Rimac automobili počinju serijsku proizvodnju modela C Two

Prvi predserijski primjerci električnog automobila izašli su s proizvodne linije u Velikom Trgovišću, a uskoro počinju sa serijskom proizvodnjom i prvim isporukama. Kvota za 2021. već je rasprodana

212
Rimac Automobili
[izvor: Rimac Automobili, Facebook]

Tvrtka Rimac Automobili na Facebooku je objavila da uskoro počinju sa serijskom proizvodnjom modela C_Two. Prvi predserijski primjerci električnog automobila izašli su s proizvodne linije u Velikom Trgovišću, a uskoro počinje serijska proozvodnja i prve isporuke.

“Hodam okolo i gledam: nakon deset godina krvi, znoja i suza sve se posložilo! Kakav osjećaj! Predserijska proizvodnja je tu i spremni smo za proizvodnju automobila za kupce. Skidam kapu svima od više od 900 ljudi koji su omogućili da se ovo dogodi. Njihovi potpisi bit će na svakom isporučenom automobilu – figurativno i doslovno”, napisao je Mate Rimac na Facebooku.

Seriju od 150 automobila proizvest će u tri godine. Kvota za 2021. već je rasprodana.

“Krajem godine počela je predserijska proizvodnja, što je značajan trenutak u životnom vijeku projekta koji traje već četiri godine. Automobili koji su trenutno na proizvodnoj liniji u Velikom Trgovišću bit će najsličniji onima koji će se isporučivati kupcima krajem ove godine”, rekla je Marta Longin iz Rimac Automobila za Hrvatski radio.

“Prošla godina bila je izazovna za sve, pa i za poslovanje Rimac Automobila. Usprkos tome smo nastavili rasti i u prošloj godini zaposlili smo više od 250 ljudi”, dodala je Longin.

Uz strane proizvođače s kojima surađuju, u proizvodnji sudjeluje i nekolicina domaćih tvrtki.