Rimac u Dubrovniku predstavlja Neveru potencijalnim kupcima

Nakon Dubrovnika Nevera će biti predstavljena na sajmovima i privatnim događanjima širom svijeta, Isporuka svakako počinje ove godine, ali Rimac je upozorio na veliki problem na svjetskom tržištu čipova

134
Nevera [Izvor: Rimac automobili]

Rimac Automobili predstavili su u Dubrovniku, u hotelu Vrtovi, svoj novi model, hiperautomobil Nevera, čija je cijena dva milijuna eura. Nevera je prije nekoliko dana predstavljen svjetskoj javnosti i dobio je sjajne ocjene.

Izvršni direktor tvrtke Mate Rimac rekao je kako je ponosan što je Nevera oduševila svjetske medije, a sada je red oduševi i kupce. U Dubrovniku će, naime, osamdesetak potencjlanih kupaca kroz tri dana imati poriliku upoznati Neveru: “Vozit će auto na cesti, dobit će prezentaciju automobila. Mogu svoj auto konfigurirati, birati boje, sjesti s našim dizajnerima i naručiti svoj auto”.

Nakon Dubrovnika Nevera će biti predstavljena na sajmovima i privatnim događanjima širom svijeta, Isporuka svakako počinje ove godine, ali Rimac je upozorio na veliki problem na svjetskom tržištu čipova.

“To je totalna katastrofa. Totalni raspad sustava. Velike tvornice zbog toga zatvaraju pogone. Nevera ima 74 računala i jako, jako puno procesora, tisuće elektroničkih komponenti. Nadamo se da ćemo to riješiti i da ćemo ove godine isporučiti značajne količine, a sljedeće 50 komada”, rekao je Rimac.

Gotovo cijeli razvoj i dizajn rađeni su u Hrvatskoj, gdje se automobil i sastavlja, a Rimac ističe kako je Nevera s 1900 konjskih snaga najsnažniji ikada serijski proizvedeni automobil.

Ubrzava od 0 do 100 kilometara za manje od dvije sekunde, ispod devet sekundi mu treba za četvrt milje što ga čini najbrže ubrzavajućim autom ikada na cesti, dodao je.

Rimac je komentirao i snimku objavljenu u četvrtak na društvenim mrežama na kojoj Nevera juri Jadranskom magistralom kod Ratca, između Slanog i Dubrovnika, brzinom od 232 kilometra na sat.

Policija je objavila da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu koja na toj dionici iznosi 90 kilometara na sat te da će biti kažnjen. Policijska uprava također navodi u priopćenju da joj nije bili najavljena nikakva testna vožnja.

“Mi našim gostima, kupcima i zaposlenicima kažemo da je testna vožnja ovdje na javnoj cesti i da trebaju poštivati prometni propisi. Jedan kolega, na žalost, nije se toga držao žao nam je zbog toga”, rekao je Rimac.