SAP i Microsoft dogovorili trogodišnje partnerstvo u cloud uslugama

Dogovor s Microsoftom rješava prigovore mnogih SAP-ovih korisnika da je teško prebaciti se s tradicionalnog SAP-ovog modela na model usluga u oblaku

59
SAp i Microsoft

SAP, vodeći europski proizvođač softvera, objavio je u ponedjeljak da je postigao trogodišnji ugovor s Microsoftom kako bi pomogao svojim velikim poslovnim korisnicima da prebace poslovne procese u oblak.

Partnerstvo nazvano “Embrace” će pomoći klijentima u vođenju operacija preko udaljenih poslužitelja koje podržava SAP-ova vodeća baza podataka S/4HANA, izjavila je nova glavna izvršna direktorica SAP-a Jennifer Morgan prilikom objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje.

“Grupirali smo usluge SAP-ove cloud platforme da bismo podržali korisnike prilikom proširenja, integracije i orkestracije SAP-ova sustava”, rekla je Morgan novinarima. Dodala je da će proizvod prodavati kroz Microsoftove distribucijske kanale.

>>JGL uspješno implementirao SAP-ov sustav S/4HANA

Vijest o partnerstvu SAP-a i Microsofta objavljena je nekoliko dana nakon što je dugogodišnji izvršni direktor njemačke kompanije Bill McDermott odstupio kako bi ustupio mjesto Morgan – prvoj ženi koja je imenovana glavnom izvršnom direktoricom tvrtke u sastavu njemačkog blue-chip dioničkog indeksa DAX – zajedno s kolegom su-direktorom Christianom Kleinom.

Dogovor s Microsoftom – koji je pomogao SAP-u da udvostruči nove narudžbe u oblaku u trećem tromjesečju – rješava prigovor mnogih korisnika da je teško prebaciti se s tradicionalnog SAP-ovog modela na model usluga u oblaku.

Rast bruto marži

Partnerstvo produbljuje ionako blisku suradnju SAP-a s Microsoftom i njegovom cloud platformom Azure. No, tvrtka iz Walldorfa, kada je riječ o cloudu, blisko surađuje s Googleom i AWS-om (Amazon Web Services).

Čini se kako je prigušivanje vlastite robne marke jedan od glavnih katalizatora povećanja SAP-ovih bruto marži za usluge u oblaku. One su u trećem kvartalu porasle za 5,4 postotnih bodova na 69 posto, u usporedbi s ciljanih 75 posto u 2023. godini.

U trećem tromjesečju prihodi kompanije porasli su 10 posto dok je operativna dobit nakon prilagođavanja jednokratnih stavki i tečaja veća za 15 posto. Operativna marža porasla je za 1,7 posto.

Njemačka kompanije potvrdila je prognoze za ovu godinu i za razdoblje do 2023. godine. SAP bi 12. studenoga u New Yorku na danu tržišta kapitala trebao izvijestiti investitore o daljnjoj strategiji.