Prostorni plan za Kupare očekuje se do kraja godine

Prostorni plan je preduvjet za realizaciju milijardu kuna vrijednog projekta "Kupari 1" u Župi dubrovačkoj koji će provesti tvrtka Avenue ulaganje

121
Kupari

Ministar državne imovine Mario Banožić rekao je u Dubrovniku da bi do kraja godine trebao biti prihvaćen prostorni plan koji je preduvjet za realizaciju milijardu kuna vrijednog projekta “Kupari 1” u Župi dubrovačkoj. Nositelj projekta, kao predvodnik zajednice ponuditelja, je tvrtka Avenue ulaganje.

Banožić je podsjetio da se za projekt “Kupari 1“ čekala izrada prostorno planske dokumentacije s kojom se moraju suglasiti Ministarstava turizma i Ministarstva mora, prometa i veza. Nakon što ministarstva odobre prostorni plan, aktivirat će se ugovorena koncesija za provedbu ulaganja i počinje teći investicijski rok.

Ministar Banožić sastao se u Dubrovniku sa županom Dubrovačke-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja županije kako bi razgovarali o rješenjima za darovanje, povrat, koncesiju ili zakup državne imovine.

>>Građevinske aktivnosti hotelskog sektora na rekordnoj razini

>>Valamar Riviera gradi novi hotel vrijedan 790 mil. kuna

“U procesu smo rješavanja 2379 zahtjeva, koje su nam uputile jedinice lokalne i regionalne samouprave. Rješavanjem tih zahtjeva pomoći ćemo općinama, gradovima i županijama u njihovom investicijskom ciklusu i aktivnostima. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji imamo 55 neriješenih zahtjeva, stoga od vas očekujemo pomoć u evidentiranju nekretnina na vašem području, jer nam je cilj riješiti imovinsko-pravne odnose i što prije staviti državnu imovinu u funkciju”, istaknuo je ministar.

Od osnutka Ministarstva do danas sklopljeno je ukupno 43 ugovora, a 24 su ugovora o darovanju ukupne vrijednosti gotovo 68,3 milijuna kuna.

Ministar je najavio da će u suradnji sa županom Dobroslavićem razgovarati s predstavnicima ministarstava prometa i pravosuđa o koncesijama na pomorskom dobru te prometnicama kako bi se olakšao pristup zemljištima za buduća ulaganja u ugostiteljstvu i turizmu.