Serengeti povećava broj zaposlenih za trećinu i širi se u inozemstvu

Naši planovi za 2019. uključuju otvaranje prodajnog ureda u Njemačkoj i nekoliko razvojnih centara izvan Hrvatske, najavio je Goran Kalanj, izvršni direktor hrvatske tvrtke koja pruža usluge razvoja kompleksnih enterprise poslovnih aplikacija

190
Serengeti
Goran Kalanj, izvršni direktor Serengetija

Serengeti, hrvatska konzultantska tvrtka, koja pruža usluge razvoja kompleksnih enterprise poslovnih aplikacija za korisnike iz različitih industrija, predstavila je na druženju s novinarima u četvrtak rezultate poslovanja za prošlu godinu te planove i strategiju poslovanja za 2019. Serengeti je 2018. prihodovao 35 milijuna kuna, što predstavlja godišnje povećanje od 66 posto u odnosu na 21 milijun kuna prihoda u prethodnoj, 2017. godini.

Uspješne financijske rezultate poslovanja pratio je i rast broja zaposlenih. U prošloj godini porastao je sa 70 na 120, a u ovoj godini zaposleno je još tridesetak ljudi tako da tvrtka sada ima 150 zaposlenih koji rade u sjedištu u Zagrebu te uredima u Beču i Amsterdamu, kao i razvojnim centrima u Bjelovaru i Varaždinu.

Izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj osvrnuo se na prošlogodišnje rezultate te najavio planove za 2019. godinu: “Izuzetno smo zadovoljni rezultatima u prethodnoj godini, no ne planiramo stati na tome. I za ovu godinu imamo velike planove. Daljnjom implementacijom Team Extension modela odnosno modela ambasadorstva u 2019. godini planiramo povećati broj zaposlenika na 200 te očekujemo povećanje prihoda od 25 milijuna kuna, na ukupno 60 milijuna kuna. Upravo nam je model ambasadorstva, koji poslovnim partnerima donosi zaokruženu softversku konzultantsku uslugu, omogućio uspješno poslovanje kako u Hrvatskoj tako i u Zapadnoj Europi.  Naši planovi za 2019. uključuju otvaranje prodajnog ureda u Njemačkoj i nekoliko razvojnih centara izvan Hrvatske.“

Prošla godina za Serengeti predstavlja prekretnicu, čemu svjedoči i suradnja sa svjetski renomiranim tvrtkama poput Knappa, Audiofona i Froniusa s kojima je uspješno implementiran Team Extension model. Dijana Perić prezentirala je model ambasadorstva kroz studije slučaja s kojim Serengeti ostvaruje povećanje kapaciteta i fleksibilnosti.

Prilika za rad na atraktivnim projektima

“Cilj nam je biti prepoznati kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Za sve naše zaposlenike trudimo se održavati dobar odnos poslovnog i privatnog života uz ležernu atmosferu i mogućnosti rada na atraktivnim međunarodnim projektima“, rekao je direktor marketinga Marko Pejnović predstavljajući strategiju pozicioniranja Serengetija kao poželjnog poslodavca u visoko konkurentnoj hrvatskoj IT industriji.

“Fokus tvrtke Serengeti je na zapošljavanju najvećih stručnjaka u industriji, koji imaju priliku sudjelovati u daljnjem razvoju tvrtke te učvrstiti njezinu poziciju pružatelja inovativnih softverskih rješenja vrhunske kvalitete”, poručio je na kraju Pejnović.