Sinclair: Novim tehnologijama smanjili smo emisiju ugljičnog dioksida 65%

Sinclair je tvrtka kćer češke tvrtke Sinclair Global Group koja se bavi klimatizacijom, ventilacijom i toplinskim crpkama. U Hrvatskoj drži nešto više od 10 posto tržišta

131
Sinclair
Vlasnik brenda Sinclair Ivo Nešpor i češki veleposlanik u RH Vladimir Zavazal svečeno su otvorili novi izložbeni salon tvrtke Sinclair d.o.o,. u Buzinu

Tvrtka Sinclair d.o.o. otvorila je u petak novi izložbeni salon u zagrebačkom prigradskom naselju Buzin. Sinclair je tvrtka kćer češke tvrtke Sinclair Global Group koja se bavi klimatizacijom, ventilacijom i toplinskim crpkama, a osnovana je 2004. godine.

Tvrtka Sinclair Global Group ima sjedište u Brnu, osnovana je 1998. i danas posluje u 34 zemlje. Ima dvije tvrtke kćeri: jednu u Bratislavi, koja pokriva Slovačku i Mađarsku, te drugu u Zagrebu koja pokriva Hrvatsku.

“Globalni poduzetnici moraju razmišljati i lokalno. Nema globalnog tržišta bez velikog broja lokalnih tržišta“, rekao je Ivo Nešpor, vlasnik brenda Sinclair i počasni konzul Republike Hrvatske u Češkoj. “Tvrtku u Hrvatskoj smo otvorili 2004. godine. Od tada se poduzetnička klima u Hrvatskoj znatno poboljšala. Prvih godina bilo je teško, nismo nikako mogli probiti tržište, U to vrijeme turizam je imao veliki uzlet no uskoro je stigla kriza koja nas je sve vratila unazad, ne samo u Hrvatskoj. Kao što sam rekao, u međuvremenu se situacija znatno popravila i danas smo zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj. Imamo velike planove i mlad, aktivan tim, kojeg vodi naš novi poslovni direktor Duško Banjeglav“, naglasio je Nešpor.

“U Hrvatskoj se proda godišnje oko 100 tisuća klima uređaja. Prema podacima kojima raspolažemo. Sinclair zauzima između 10 i 12 posto tržišta. Rekao bih da je riječ o uređajima visoke kvalitete u srednjem rangu cijena, od 3200 kuna do 10.000 kuna. Najviše radimo s poduzetnicima, s ljudima koji imaju svoje trgovine u kojima prodaju Sinclair uređaje i koji rade montažu“, rekao je poslovni direktor tvrtke Sinclair d.o.o. Duško Banjeglav. Mreža obuhvaća 95 partnera.

“U salonu imamo izložene sve uređaje. Tu smo da svojim partnerima pomognemo razgovarati s investitorima. Tu smo ako žele nekoga poslati k nama da razgovaramo, da ga uvjerimo zašto da odabere Sinclair. Zajedno možemo puno“, istaknuo je Banjeglav prilikom otvaranja izložbenog salona na kojem su se, između ostalih, okupili i partneri-instalateri Sinclairovih uređaja.

“Nastavit ćemo razvijati nove usluge i uređaje. Među prvima smo uveli ekološki plin R32 i tako smanjili emisiju ugljičnog dioksida za 65 posto. To smo napravili u razdoblju 2017. – 2019. godine. Svjesni smo da moramo ostaviti nešto budućim generacijama. Imamo uređaje koji koriste obnovljive izvore energije i tako štitimo planet i one koji dolaze iza nas.“

“I dalje ćemo raditi istim tempom”, nastvaio je Banjeglav, “Otvarat ćemo nova tržišta i tražiti nove partnere i projektante. U Hrvatskoj je konkurencija iznimno jaka. Prema neslužbenim podacima na hrvatskom tržištu klima uređaja prodaje se 58 brendova. U takvoj konkurenciji je teško raditi, ali mi imamo svoje mjesto pod suncem. I čvrsto smo uvjereni da najbolje tek dolazi. Radit ćemo na marketingu kako bismo naš brend približili širim masama, i kako bi našim partnerima bilo lakše prodati uređaje“, rekao je poslovni direktor Sinclaira Duško Banjeglav.

Dodao je da s trgovačkim centrima neće raditi jer im ne garantiraju preporučene maloprodajne cijene, ali što je važnije zato što “oni ne mogu jamčiti vrhunsku montažu, a Sinclair ne tolerira neprofesionalnost“. “Sinclair radi isključivo sa znalcima.“, zaključio je Banjeglav.