Sindikati i Uprava ZG Holding postigli dogovor – štrajka neće biti

Dogovoreno je da će osnovica za plaće rasti pet posto od 1. siječnja i dodatnih tri posto od 1. srpnja, a idućeg tjedna potpisat će se novi Kolektivni ugovor, koji će vrijediti tri godine

28
Zagrebački holding

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i Uprava Zagrebačkog holdinga dogovorili su se sa sindikatima Zagrebačkog holdinga i ZET-a oko postavljenih radničkih zahtjeva tako da štrajka neće biti. Sindikati su, naime 31. siječnja postavili kako rok do kojeg će pregovarati, a ako dogovor do tada ne bude postignut, najavili su štrajk. Ovog puta prema propisanim pravilima.

Dogovoreno je da će osnovica za plaće rasti pet posto od 1. siječnja i dodatnih tri posto od 1. srpnja, a idućeg tjedna potpisat će se novi Kolektivni ugovor, koji će vrijediti tri godine.

“To je model sličan modelu šest plus dva, onome koji je država ispregovarala sa sindikatima javnih službi”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Kolektivni ugovor trebaobi biti potpisan sljedećeg tjedna, a do kraja veljače provest će se  sistematizacija radnih mjesta u Holdingu i ZET-u. S radnicima Čistoće razgovarat će se o preostalih šest zahtjeva (pet ih je već prihvaćeno) koje su postavili.