Span preuzeo Ekobit za 37,39 milijuna kuna

Preuzimanjem Ekobita, koji svoje usluge primarno isporučuje zapadnoeuropskim korisnicima, Span proširuje svoje poslovanje, posebice na DACH regiju. Ekobit nastavlja poslovati unutar Span Grupe s postojećom Upravom kao samostalan poslovni subjekt

30
Span i Ekobit

Informatička tvrtka Span preuzela je tvrtku Ekobit, u transakciji vrijednoj 37,39 milijuna kuna. Ekobit je jedna od vodećih hrvatskih kompanija specijaliziranih za razvoj softvera, a ovim preuzimanjem Span je dodatno osnažio svoju tržišnu poziciju, navodi se u priopćenju tvrtke koja je prije nepunih šest mjeseci ušla u kotaciju na Službenom tržištu Zagrebačke burze.

Jedan od glavnih ciljeva Spanovog IPO-a bio je osigurati daljnje širenje i rast poslovanja, a akvizicija Ekobita snažan je korak u tom smjeru i u potpunosti u skladu sa Spanovom strategijom rasta. Zahvaljujući ovoj transakciji, obje kompanije proširuju portfelj svojih usluga i korisničke baze pa će postojećim i budućim korisnicima nuditi još više naprednih rješenja i usluga, navode iz Spana.

Preuzimanjem Ekobita, koji svoje usluge primarno isporučuje zapadnoeuropskim korisnicima, Span proširuje svoje poslovanje, posebice na DACH regiju. Ekobit nastavlja poslovati unutar Span Grupe s postojećom Upravom kao samostalan poslovni subjekt.

Dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva Ekobit u 2022. godini, podložan je usklađenju. Prema odluci dosadašnjih vlasnika društva Ekobit, dio cijene u iznosu od 3,27 milijuna kuna bit će plaćen dionicama Spana u svrhu ispunjenja Plana dodjele dionica radnicima Ekobita.

Pridruživanje Spanu – prilika za novu dimenziju u poslovanju

“Ovo je odlična vijest za sve naše dionike – zaposlenike, korisnike i dioničare. Razvoj softverskih rješenja jedan je od četiri strateška segmenta Spanovog poslovanja, a pridruživanjem Ekobita upravo taj dio sada dodatno osnažujemo. U potpunosti smo komplementarni, radimo na istim tehnologijama pa udruživanje znanja i iskustva donosi korist za sve. Budući da sličan pristup dijelimo i kada je riječ o brizi za zaposlenike, vjerujem da ćemo se i u tom dijelu smisleno nadopunjavati, dijeleći potvrđeno dobre HR prakse”, rekao je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

Ekobit je specijaliziran za razvoj softverskih rješenja, stoga njihova ekspertiza dolazi do izražaja i kroz vrijedno intelektualno vlasništvo. Kompanija je aktivna na tržištu sa svoja dva proizvoda: BizDataX masking rješenje koje služi dobivanju testnih baza produkcijske kvalitete uz zaštitu osjetljivih podataka osoba poštujući GDPR regulativu i BizDataX subsetting koji omogućava stvaranje manjih testnih baza izborom relevantnog podskupa produkcijskih podataka.

“Ulazeći u 30. godinu rada i razvoja naprednih softverskih rješenja, u Ekobitu smo odlučili da je vrijeme za iskorak. Pridruživanje Spanu gledamo kao priliku za novu dimenziju u razvoju poslovanja, a s obzirom na naše bogato iskustvo u izradi softverskih rješenja siguran sam da će ova akvizicija zbog sinergijskog učinka koje donosi dati snažan pečat i otvoriti neke nove prilike u daljnjem poslovanju Grupe”, izjavio je predsjednik Uprave Ekobita Goran Glišić.