Studenac otvorio prve preuređene trgovine bivšeg Sonika

Prve novouređene trgovine otvorile su svoja vrata - dvije u Zadru te po jedna u Ražancu i Rtini. Do kraja ovog tjedna bit će preuređeno još jedanaest prodavaonica, a sam proces tranzicije u Zadru i okolici te na otocima potrajat će do kraja godine

93
Studenac Sonik
Bivša Sonicova trgovina u ulici Franje Fanceva u Zadru ozvorila je vrata pod novim brendom Studenac

Započela je završna integracija Sonik trgovina u poslovanje Studenca, i to preuređenjem trgovina te finalnim usklađivanjem svih internih procesa. Time će taj zadarski trgovački lanac postati cjelina s vodećim maloprodajnim lancem na Jadranu, godinu dana nakon što ga je Studenac preuzeo. Prve novouređene trgovine jučer su tako otvorile svoja vrata, od toga dvije u Zadru te po jedna u Ražancu i Rtini. Do kraja ovog tjedna bit će preuređeno još jedanaest prodavaonica, a sam proces tranzicije u Zadru i okolici te na otocima potrajat će do kraja godine.

“U završnici godine – koja će biti obilježena, među ostalim, utjecajem aktualne pandemije na cijelo tržište – sa zadovoljstvom ističem važnost završne faze integracije Sonika. Naime, Sonik je od prosinca prošle godine dio naše obitelji, a u tom razdoblju mnogo smo naučili jedni od drugih, tako da smo u zaključnu fazu ušli posve spremni. Cilj nam je sačuvati vrijednost koju Sonik predstavlja svojim kupcima te postupno poboljšati cjelokupnu ponudu, ali i pružiti kupcima posebne pogodnosti. Cijela tranzicija maksimalno je prilagođena i svim zaposlenicima u trgovinama, i to kako bi što jednostavnije usvojili novi način rada i zajedničke vrijednosti. Veselimo se ovom koraku i nastavljamo biti usredotočeni na kontinuirani rast uz povećanje zadovoljstva naših zaposlenika i kupaca”, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Studenac jača poziciju u Dalmaciji

Sonik je ove godine proslavio 30 godina postojanja, uz više od 80 trgovina i gotovo 500 zaposlenika, a tranzicija u Studenac markete i poslovna sinergija s glavnim maloprodajnim trgovačkim lancem na Jadranu predstavljaju važan poslovni iskorak zadarskog lanca. Također, preuzimanje Sonika iznimno je strateški važno za jačanje liderske pozicije Studenca.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac nastao je kao mali obiteljski obrt 1973. godine u Omišu, gdje je kasnih 90-ih širio svoje poslovanje na maloprodaju. Od 2018. Studenac je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors, a od 2019. godine preuzima Istarske supermarkete i zadarski Sonik, šireći tako poslovanje diljem jadranske obale.

Zahvaljujući takvom kontinuiranom rastu i razvoju, Studenac je danas glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj, s više od 3 tisuće zaposlenika i 541 prodavaonicom.

>>Studenac preuzima zadarski trgovački lanac Sonik

>>Studenac preuzima dubrovački trgovački lanac Pemo

>>Studenac podupire istarske proizvođače prehrambenih proizvoda