Studenac preuzima dubrovački trgovački lanac Pemo

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela u društvu Pemo d.o.o.

196
Pemo

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o kupnji 100% udjela u društvu Pemo d.o.o.

Dubrovački trgovački lanac posluje u 35 prodavaonica te ima oko 370 zaposlenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela u društvu Pemo d.o.o.

>>Studenac postao vodeći maloprodajni lanac na obali i otocima

>>Studenac preuzima zadarski trgovački lanac Sonik

Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca, povodom preuzimanja lanca Pemo izjavio je: “Tijekom proteklih godinu i pol dana razvili smo vrlo atraktivan format trgovine u Dubrovniku koji prvenstveno odgovara potrebama lokalnih kupaca, ali ujedno zadovoljava visoke standarde turističke potražnje. Shodno tome, naši rezultati na ovom području su iznad prosjeka, što je posebno važno za ovu transakciju jer postajemo značajan igrač u regiji i jačamo našu lidersku poziciju na obali.”

Lovorko Milošević, osnivač Društva Pemo d.o..o , dodao je: „Zahvaljujem svim Pemovim lojalnim kupcima koji su nas podržavali od samih početaka pa sve do sada te vjerujem da će s istom podrškom nastaviti i u budućnosti.”