Zagreb: Odluka o Gradskoj plinari nakon dubinske analize

Prioritet je da Gradska plinara Opskrba, koja ima oko 130 zaposlenih, ne ugrozi Zagrebački Holding s više od 7000 zaposlenih, istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević

26
Gradska plinara opskrba
Gradska plinara Zagreb - opskrba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je na redovnoj konferenciji za novinare u utorak kako su sve opcije oko prodaje Gradske plinare Zagreb otvorene, a u tijeku je priprema dubinske analize stanja u Plinari koja će biti gotova u svibnju.

“Nakon toga ćemo sjesti s koalicijskim partnerima da vidimo koje su najbolje opcije s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Gradska plinara Zagreb – Opskrba”, rekao je Tomašević. Podsjetio je da postoji dug od nekoliko stotina milijuna kuna koji je nastalo zbog odluka bivše uprave i globalnih okolnosti.

Naglasio je kako je prioritet da Gradska plinara Opskrba, koja ima oko 130 zaposlenih, ne ugrozi Zagrebački Holding s više od 7000 zaposlenih.

Ponovio je da u centru Zagreba više neće biti proširenja terasa na račun parkirnih mjesta jer parkirnih mjesta nema dovoljno.

“Što se tiče vatrogasnih puteva, tu je jasan dogovor napravljen: treba osloboditi prostor od pet i pol metara sa svake strane ulice. Našli smo rješenje i dali određeni rok koji ističe ovog tjedna kako bi svi bili zadovoljni”, poručio je Tomašević.