Arena Hospitality Group kupio hotel na skijalištu u Koruškoj

"Franz Ferdinand Mountain Resort" je o moderno planinsko odmaralište, smješteno uz donju postaju skijališta Nassfeld u Koruškoj. Raspolaže sa 144 obiteljske sobe, a vrijednost transakcije je 112 milijuna eura

47
Franz Ferdinand Mountain Resort

Arena Hospitality Group kupio je za 112 milijuna kuna hotel sa četiri zvjezdice “Franz Ferdinand Mountain Resort” u austrijskom Nassfeldu. Hotel je kupljen putem tvrtke kćeri Sugarhill Investments B.V., koja je zaključilo ugovor o kupoprodaji s društvom K1 Hotelerrichtungs GmbH koje je dio MID Holding grupacije.

“Franz Ferdinand Mountain Resort” je o moderno planinsko odmaralište, smješteno uz donju postaju skijališta Nassfeld u Koruškoj, a pruža trenutni pristup 110 kilometara skijaških staza u tom području, navode iz Arena Hospitality grupe.

Hotel je izgrađen 2004., a posljednji put je potpuno obnovljen 2017. godine. Prostire se na tri kata i raspolaže sa 144 sobe – šest jednokreventnih i 138 dvokreventnih od kojih se po 60 mogu prilgoditi u trokrevetne odnosno četverokrevetne – restoranom, barom, konferencijskim sobama, privatnim parkiralištem, wellnessom i saunom, a nudi i dječje sadržaje.

Transakcija uključuje i stjecanje dva kata susjedne zgrade s terasom predviđenom za izgradnju bazena te zasebnog smještaja za zaposlenike s 21 sobom koji se nalazi u obližnjem Vellachu.

Najnovija akvizicija strateški nadopunjuje poslovanje grupe u ljetnom odmarališnom segmentu i nadograđuje se na sezonalne sinergije koje se mogu postići zahvaljujući neposrednoj blizini hotela i Hrvatske. Osim toga, Austrija je jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta grupe za njeno poslovanje u Hrvatskoj, a hotel pomoći će daljnjem podizanju ugleda grupe na ovom važnom tržištu, tumače u priopćenju iz Arene Hospitality Groupe.

Arena Hospitality Group očekuje da će se uvjeti za dovršenje transakcije ispuniti najkasnije do kraja prvog tromjesečja 2022. godine, no ističu kako će transakciju nastojati dovršiti prije početka zimske sezone 2021./2022.