Cres 2024. dobiva međunarodno brendirani boutique hotel

Riječ je o luksuznom "adults friendly" boutique hotelu s pet zvjezdica koji će imati 49 boravišnih jedinica, među kojima su četiri apartmana i pet soba  s bazenom. Investicija je vrijedna 14 milijuna eura

1044
cres boutique hotel
Grad Cres [Izvor: cres.hr]

Grad Cres trebao bi iduće sezone dobiti novi međunarodno brendirani boutique hotel, prvi takav objekt na nekom hrvatskom otoku. Investitor je tvrtka Valdarke d.o.o, u vlasništvu Cresanina Nikole Avrama, inače osnivača kompanije Alpha Hotel Management registrirane u Beogradu. Radovi na luksuznom objektu počeli su u listopadu 2021. godine, a investicija je vrijedna 14 milijuna eura, piše Dora Koretić u Jutarnjem listu.

Riječ je o luksuznom “adults friendly” boutique hotelu s pet zvjezdica koji će imati 49 boravišnih jedinica, među kojima su četiri apartmana i pet soba  s bazenom. Najmanja soba imat će površinu 40 četvornih metara. Ponudu će popuniti dodatni sadržaji: vanjski bazen, spa i welness, hotelski bar i bar na plaži, restoran s 80 mjesta, podzemna garaža i vanjsko parkiralište.

U planu je zapošljavanje 70 radnika, a hotel bi trebao prve goste dočekati iduće sezone. Plan je da bude otvoren cijele godine, osim u siječnju i veljači kada bi većina zaposlenika trebala koristiti godišnji odmor.

Interijer je dizajnirala tvrtla Kristina Zanic Design Consultants iz Dubaija. Hotel je desetak minuta hoda šetnicom udaljen od centra mjesta, a plaža se prostire ispred hotela.

Ime lanca koji će upravljati hotelom trebalo bi biti poznato u ožujku, nakon što bude potpisan i finaliziran ugovor.

Alpha Hotel Management u svom portfelju i pod upravljanjem ima hotel Westin Vranjska Banja i Swissotel Kopaonik u Srbiji, Marriot Kotor i Pullman Kolašin u Crnoj Gori te AC Hotel Split.