Cro kartica trebala bi biti u primjeni od 1. siječnja 2020. godine

Izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak omogućeno je da poslodavci kao neoporezivi primitak mogu splatiti radnicima naknadu za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga u iznosu do 2500 kuna godišnje

320
cro kartica

Cro kartica, kojom se želi potaknuti potrošnja izvan sezone, trebala bi krenuti 1. siječnja 2020. godine, najavio je u srijedu ministar turizma Gari Cappelli.

Izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak koje su stupile na snagu početkom rujna Ministarstvo financija omogućilo je da poslodavci kao neoporezivi primitak mogu, u skladu s propisima Ministarstva turizma, isplatiti naknadu za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika u iznosu do 2500 kuna godišnje.

“Trenutno tražimo tehnička rješenja i način na koji ćemo tehnički razriješiti Cro karticu da to ne bude nešto komplicirano i da na njoj bude oko 2500 kuna. Tehnička rješenje dogovaramo uz ostalo i s bankama i s nekim drugim partnerima”, rekao je Cappelli novinarima u Virovitici na Danima hrvatskog turizma.

Vlada će, rekao je Cappelli, upotrebu Cro kartice regulirati uredbom. Karticom će se moći služiti cijele godine i na području cijele Hrvatske.

Prema ranijim najvama Cro kartica trebala bi biti papirnati vaučer koji bi se mogao koristiti u poslovnim subjektima koji će biti uključeni u ovaj posebni program i koji će na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.