Huawei predstavio novu generaciju inteligentnog sustava za pohranu podataka

Sustav koristi potpuno povezanu, visoko pouzdanu arhitekturu SmartMatrix, koja tolerira istodobni kvar 7 od 8 kontrolera, osiguravajući uvijek osnovne usluge

61
OceanStor Dorado
Peter Zhou, potpredsjednik IT sektora u Huaweijevoj poslovnoj grupi (izvor: Huawei)

Huawei je na konferenciji Huawei Connect 2019 održanoj od 18. do 20. rujna u Šangaju predstavio novu generaciju svog pametnog flash sustava za pohranu podataka OceanStor Dorado koji će poslovnim korisnicima omogućiti da ubrzaju inovacije u svojim uslugama.

OceanStor Dorado pokreću snažni Kunpeng i Ascend procesori. Ugrađeni sustav za dubinsko učenje utemeljen na umjetnoj inteligenciji povećava brzinu učitavanja cacha (predmemorije) za 50 posto. Sustav koristi potpuno povezanu, visoko pouzdanu arhitekturu SmartMatrix, koja tolerira istodobni kvar 7 od 8 kontrolera, osiguravajući uvijek osnovne usluge.

Bez obzira nalazi li se sustav u blizini ili na udaljenoj lokaciji, tehnologija umjetne inteligencije koja pokriva cijeli sustav upravljanja i održavanja značajno povećava učinkovitost pohrane podataka. Sustav nudi vrhunske performanse, visoku sigurnost, pouzdanost te automatizirano upravljanje.

>>Huawei i China Telekom razvili 5G Super Uplink tehnologiju

>>Huawei i Hrvatska počeli suradnju na području digitalne transformacije

“U digitalnoj ekonomiji novi tehnološki proizvodi i usluge ubrzavaju proizvodnju i protok podataka. Brzim razvojem tehnologija poput 5G mreže, umjetne inteligencije i interneta stvari, generira se ogromna količina podataka, što povećava zahtjeve za obradu svih tih podataka u stvarnom vremenu. Podatkovna infrastruktura mora se nadograditi kako bi se takvi zahtjevi i ispunili. Naš OceanStor Dorado omogućuje inteligentno pohranjivanje nove generacije te utjelovljuje Huaweijevo višegodišnje iskustvo u tehnologiji pohrane”, izjavio je Peter Zhou, potpredsjednik IT sektora u Huaweijevoj poslovnoj grupi.

OceanStor Dorada baziran je na NIC čipu Kunpeng 920, SSD regulacijskom čipu i AI procesoru Ascend 310, i ostvaruje rezultat od 20.000.000 IOPS-a s latencijom od 0,1 sekunde. SmartMatrix arhitektura je iznimno pouzdana i postavlja novu referentnu vrijednost za pouzdanost pohrane.