Croatia Airlines će u sezoni povezati Dubrovnik sa šest europskih odredišta

Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i 7 hrvatskih odredišta

17
[foto: Croatia Airlines]

Letom na liniji OU419 Frankfurt – Dubrovnik u petak, 21. svibnja, hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines počeo je izravno povezivati Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Na prvom ovogodišnjem međunarodnom letu Croatia Airlinesa s Airbusom 319 u Dubrovnik stiglo je 46 putnika. Nakon slijetanja putnike su dočekali predstavnici nacionalnog avioprijevoznika, Zračne luke Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Croatia Airlines, grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Zračna luka Dubrovnik u 2019. godini ostvarili su suradnju u sklopu koje su zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika na liniji Dubrovnik – Frankfurt letjeli tijekom cijele godine. Na tim letovima u 2019. ukupno je prevezeno više od 50.000 putnika.

S ciljem da i ove godine snažno pridonese razvoju turističkih kapaciteta Dubrovačko – neretvanske županije, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone planira izravno povezati Dubrovnik sa šest europskih odredišta u kojima će se putnicima nuditi mogućnosti vezanih letova u odredišta diljem svijeta.

Osim letova na liniji Dubrovnik – Frankfurt, tijekom lipnja planirano je i sukcesivno uvođenje izravnih međunarodnih letova iz Dubrovnika u Atenu, München, Pariz, Rim i Zürich, a dinamika letenja na navedenim linijama i datum uvođenja ovisit će o aktualnoj tržišnoj potražnji, odnosno razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu.

Tijekom ljetne sezone u ponudi više od 80.000 sjedala mjesečno

Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i 7 hrvatskih odredišta.

Iz Zagreba su planirani letovi u 14 europskih odredišta, Zračna luka Split trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta, a planirani su i letovi iz Rijeke u München.

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod Republike Hrvatske, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala mjesečno, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter (izvanrednih) letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje će se osiguravati letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač i Pula, u svakom trenutku i na svim letovima maksimalno brinući o sigurnosti putnika te pridržavajući se aktualnih epidemioloških mjera.