KLM u ljetnoj sezoni ima izravne letove za Dubrovnik, Split i Zagreb

KLM uvodi 26. lipnja izravni promet između Amsterdama i Dubrovnika. Prvih tjedana letjet će se subotom i nedjeljom, a od 3. srpnja 2021. svakodnevno

38
KLM Dubrovnik

Europske zemlje se, nakon višemjesečnih strogih epidemioloških mjera postupno ponovno otvaraju, broj cijepljenih ljudi raste, epidemija ipak pomalo jenjava, a turističke destinacije se pripremaju za ljetnu sezonu. U ovim pozitivnim okolnostima i aviokompanije odlučuju povećati broj letova i destinacija na koje će sigurno i odgovorno prevoziti putnike.

Nizozemska aviokompanija KLM najavila je, da će, čim se stvore uvjeti, povećati učestalost letova do popularnih odredišta, s većim kapacitetima.

KLM će letjeti gdje može, pod uvjetom da su pokriveni promjenjivi troškovi. Ovom strategijom KLM je uspio u potpunosti obnoviti svoju mrežu i putnicima ponuditi najveći mogući izbor odredišta. To se odnosi kako na poslovne putnike, tako i na one koji idu na odmor. Ovog ljeta će ponuditi 96 odredišta, četiri više nego 2019. godine kada je KLM letio na 92 destinacije.

Izravni let za Dubrovnik od 26. lipnja

Izravni promet između Amsterdama i Dubrovnika KLM je najavio za 26. lipnja. Prvih tjedana letjet će se subotom i nedjeljom, a od 3. srpnja 2021. svakodnevno će se prometovati do kraja ljetne sezone, 29. kolovoza 2021. godine.

Linija Amsterdam – Zagreb prometovat će dva puta dnevno, a Amsterdam – Split jedan let dnevno.

Četiri nova odredišta

U ljetnom redu vožnje 2021. godine KLM će, uz Dubrovnik, letjeti do još tri nova europska odredišta:Beograd, Palma de Mallorcu i Veronu.

  • Beograd – od 13. svibnja, do 7 puta tjedno
  • Verona – od 26. lipnja, do 7 puta tjedno
  • Palma de Mallorca – od 26. lipnja, do 7 puta tjedno
  • Dubrovnik – od 26. lipnja, do 7 puta tjedno

Dodatni kapaciteti prema popularnim odredištima

KLM će dodati letove ili rasporediti veće zrakoplove na popularna odredišta poput Porta i Ibize u srpnju i kolovozu. U usporedbi s prethodnim godinama. rasporediti će i relativno više kapaciteta na južnoeuropska odredišta u Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Hrvatskoj i Grčkoj. Očekivani kapacitet europskih letova bit će 50 posto do 75 posto.