Dalmatie Grupa ulaže 16 mil. eura u obnovu dvaju hotela u Gradcu

Obnova hotela Labineca trebala bi početi krajem rujna, a završiti do turističke sezone 2025. Projekt obnove hotela Laguna trenutno je u pripremnoj fazi, a početak radova planiran je za iduću godinu

77
Dalmatie Grupa
Hotel Labineca u Gradcu [Izvor: Hotel Labineca]

Dalmatie Grupa (DG) predstavila je projekte obnove hotela u Gradcu. Obnovit će se hotel Labineca i godinama zatvoreni hotel Laguna s 275 soba. Procjena je da će vrijednost obnove ova dva hotela iznositi više od 16 milijuna eura.

Dalmatie Grupa podružnica je Indotek Grupe, međunarodnog konglomerata za upravljanje imovinom sa sjedištem u Budimpešti,

Očekuje se da će projekti povećati mogućnosti zapošljavanja te revitalizirati lokalni turistički krajolik u Gradcu. Dalmatie Grupa je ove godine dovršila i 3,5 milijuna eura vrijedne razvojne projekte u primoštenskoj marini Kremik i kampu Adriatik.

“Dalmatie Grupa u 2024. ubacuje u višu brzinu“, poručila je Nives Grzunov, direktorica za Hrvatsku u Indotek Grupi, odnosno glavna lokalna izvršna direktorica Dalmatie Grupe. “Ovim projektom obnove više objekata cilj nam je dodati još jedno poglavlje u bogatu turističku priču Gradca te istovremeno prikazati otpornost Grupe i težnju za rastom nakon pandemije.”

Obnova hotela Labineca obuhvatit će centralnu zgradu s 9 katova, restoran, bazen i okolno područje te hotelske terase površine 1400 četvornih metara s pogledom na more. Hotel s 216 soba preobrazit će se u smještaj s 3 zvjezdice s kvalitetom od 4 zvjezdice uvođenjem novih sadržaja, uključujući moderan wellness centar, vrhunske konferencijske dvorane te široku ponudu fine-dining mogućnosti.

Obnova hotela trebala bi početi krajem rujna, a završiti do turističke sezone 2025. Projekt obnove hotela Laguna trenutno je pak u pripremnoj fazi, a početak radova planiran je za iduću godinu.

Obnovljeni hoteli također će imati poboljšane mjere održivosti, kao što su energetski učinkoviti HVAC sustavi i tehnologije za očuvanje vode.

Izazovi u Primoštenu

Paralelno s ambicioznim pothvatima u Gradcu, Dalmatie Grupa izvijestila je i o značajnim aktivnostima u Primoštenu: 1,9 milijuna eura uloženo je u kamp Adriatik, gdje je postavljeno 36 novih najsuvremenijih mobilnih kućica uz more, i u marinu Kremik, za nadogradnju objekata vrijednu 1,5 milijuna eura.

“Ovi uspješni projekti u Primoštenu, usprkos svim izazovima i manjku potpore lokalne samouprave, dokaz su naše predanosti ovoj regiji”, rekla je Nives Grzunov.

Potpuna obnova primoštenskog hotela Zora bila je planirana za 2023. godinu, ali je Dalmatie Grupa odlučila taj projekt odgoditi do daljnjeg. Sredstva predviđena za obnovu hotela Zora preusmjerena su na obnovu hotela Laguna u Gradcu.

Preraspodjela sredstava namijenjenih za Primošten bila je bolna, ali racionalna odluka, kaže Nives Grzunov: “Nijedan investitor neće riskirati da potroši nekoliko milijuna eura u mjesto u kojem je nedostatak lokalne potpore očit, a ton i djelovanje lokalnog vodstva usmjereni na stvaranje lažne agende radi ostvarivanja političkih bodova.”

Nakon te odluke hotel Zora ponovno je otvoren sredinom lipnja s ograničenim kapacitetom. Kratku, ali uspješnu sezonu zatvorio je s 34.223 noćenja zabilježenih do 15. rujna.