Dubrovačka kartica dobila digitalnu inačicu – Dubrovnik Pass

Dubrovnik Pass je digitalna transformacija Dubrovačke kartice, koja turistima pruža pruža mnoge pogodnosti . od ulaska u muzeje do korištenja javnog gradskog prijevoza

69
Dubrovnik Pass
[Image by John_Nature_Photos from Pixabay<<]

Turisti koji dolaze u Dubrovnik već godinama su mogli koristiti Dubrovački karticu koja pruža mnoge pogodnosti . od ulaska u muzeje do korištenja javnog gradskog prijevoza. Kartica je pružala paket usluga koji se mogao koristiti više dana.  Dubrovačku karticu naslijedio je Dubrovnik Pass. Projekt je u početnoj fazi vrijedan oko 200 tisuća kuna.

“Dubrovnik Pass je digitalna transformacija Dubrovačke kartice. Umjesto analognog imamo digitalni sustav. Kad smo kretali u projekt tražili smo sustav koji će nam omogućiti jednostavniju kupnju, prodaju i kontrolu. Naime, Dubrovačku karticu nismo mogli kontrolirati. Nismo znali gdje su i kada koje usluge izvršene odnosno iskorištene. Htjeli smo sustav koji nam omogućuje uštedu novca, vremena i ljudskih resursa, i sustav koji će nam omogučiti nadogradnju”, objasnila je gradska pročelnica za kluturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

Sustav je već umrežen s nekim postojećim rješenjima, na primjer sustavom za ukrcaj i iskrcaj putnika na Pilama. Uskoro će biti integriran i sa sustavom DPDS-a za kontrolu ulaznica. U ovom momentu, imatelji Dubrovnika Pass-a moraju preuzimati i ulaznice za zidine. U sljedećoj fazi je bitno umrežiti Dubrovnik Pass sa sustavom javnog gradskog prijevoznika, Libertasa. “To nije bilo moguće jer su oni trenutno u izradi svog e-ticketing sustava. Velike su mogućnosti za daljnje umrežavanje, neki projekti su već u izradi“, dodala je pročelnica.

Dubrovnik pass ima i novi vizualni identitet, a zadržani su svi popusti i pogodnosti koje je imala DuCard poput zidina, Kneževog dvora, Doma Marina Držića, Pomorskog muzeja, Lokruma, Lazareta, Linđa, Franjevačkpg samostana i crkvu Male braće. S trodnevnom i sedmodnevnom karticom (Dubrovnik Passom) omogućen je besplatan ulaza u Kuću Bukovac te besplatan javni prijevoz. Uz navedeno kupci Dubrovnik Passa ostvaruju niz pogodnosti koji se odnose na kulturnu baštinu, dnevne izlete i slično.