Rovinjski hotel Adriatic odbacuje plastične predmete za jednokratnu uporabu

Do lipnja ove godine hotel će prestati koristiti 80 posto plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu s ciljem da ih do kraja 2019. u potpunosti izbaci iz uporabe u svim svojim smještajnim jedinicama, barovima i restoranu

80
Hotel Adriatic
Hotel Adriatic u Rovinju

Turistička tvrtka Maistra, koja posluje u sastavu Adris grupe, svjesna je rastuće prijetnje koju onečišćenje plastikom predstavlja za biološku raznolikost mora pa je odlučila poduzeti konkretne korake u svom poslovanju kako bi smanjila onečišćenja. Hotel Adriatic zamijenit će sve plastične predmete za jednokratnu upotrebu raspoloživim alternativama. Tako će postati prvi hotel u Hrvatskoj koji se aktivno zalaže za čišće radno okruženje i odmor bez plastičnog otpada.

“Mnoge velike korporacije odlučile su izbaciti plastiku iz svakodnevnih aktivnosti, među njima su i hotelijeri. Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti te poziva sve svoje zaposlenike na odgovorno poslovanje koje će gostima omogućiti aktivno sudjelovanje u ovoj ekološkoj akciji i jedinstveni doživljaj Jadranskog mora”, istaknuo je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre.

U provedbu ove inicijative aktivno su uključeni zaposlenici hotela, dobavljači, partneri te gosti i građani koji svakodnevno uživaju usluge hotela. U 2018. Adriatic je započeo koristiti zamjenske papirnate slamke umjesto plastičnih. Do lipnja ove godine hotel će prestati koristiti 80 posto plastičnih proizvoda (kupaonski sadržaji, boce s napitcima, vrećice, spremnici, šalice i sl.) za jednokratnu uporabu s ciljem da ih do kraja 2019. u potpunosti izbaci iz uporabe u svim svojim smještajnim jedinicama, barovima i restoranu.

Nadalje, do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje te podržavati suradnja s dobavljačima čiji se proizvodi (kozmetika, tiskani materijali i uniforme osoblja) proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala.

Gosti hotela tijekom godišnjeg odmora bit će na raspolaganju ekološki osviještena iskustava. Moći će, na primjer, promatrati delfine uz lokalne šaptače delfinima ili se informirati o rovinjskoj ekološkoj tržnici, nagrađivanim istarskim proizvođačima ekološkog maslinovog ulja, održivim mogućnostima kupovine i slično.