U Karlovcu otvoren boutique hotel Florian i Godler

Boutique hotel Florian&Godler nalazi se u gradskoj četvrti Banija, a ukupna investicija vrijedna je 19 milijuna kuna. Projekt je s 5,2 milijuna kuna sufinaciran bespovratnim potporama iz fondova EU-a

629
Hotel Florian u Godler

U Karlovcu, u gradskoj četvrti Banija, otvoren je boutique hotel Florian i Godler (Florian&Godler) s četiri zvjezdice. Investicija tvrtke Star Turist vrijedna je 19 milijuna kuna, od čega je 5,2 milijuna kuna dobiveno bespovratno iz fondova Europske unije.

Hotel je nastao preuređenjem i dogradnjom postojećih stambenih objekata na Baniji. Ima 32 sobe i 64 kreveta. Zapošljava 13 radnika, a plan je zaposliti još dvije osobe.

Boutique hotel Florian i Godler četvrti je hotel u središtu Karlovca. Bit će otvoren cijele godine. Gostima su na raspolaganju i mini wellness s turskom i finskom saunom, soba za opuštanje, jacuzzi te usluge masaže.

“Računamo na prolaznike, a nadamo se da ćemo s gastro ponudom i dodatnim sadržajima zadržati goste duže”, rekao je prilikom otvaranja vlasnik i direktor hotela Tomislav Hrastovčak.

>>Marilia de Oliveira: Kako ću dovesti Brazilce na odmor u Hrvatsku

Naziv hotela Florian i Godler kombinacija je dvaju imena. Florian simbolizira želju vlasnika da poslovanje hotela bude ekološki osviješteno. Drugi dio imena je posveta nekadašnjem vlasniku ulične zgrade, Slovencu Josipu Godleru koji je tu početkom 20. stoljeća držao krčmu “K veselom Hrvatu”.

Novi hotel imaa ulaz s glavne ulice, kroz zgradu u kojoj je nekada bila Godlerova krčma, u veliko dvorište a parkingom koje se prostire uz hotelsku zgradu.

Karlovac sada raspolaže s 280 hotelskih ležaja, a krajem mjeseca bit će ih još dvadesetak, najavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca.

“Prosječna popunjenost hotelskih ležaja u Karlovcu je 137 dana, a u privatnom smještaju 80 dana. To ukazuje da se hotelski smještaj više traži”, dodala je Burić.