Hrvatska na virtualnom turističkom sajmu ITB u Berlinu

U središtu naše turističke ponude je 11 turističkih proizvoda i to aktivni odmor, kampiranje, nautika, kulturni turizam, eno-gastronomija, zdravlje i wellness te poslovni turizam, a bit će istaknut i projekt "Safe stay in Croatia"

13

Hrvatska turistička zajednica, uz 18 suizlagača, predstavlja našu turističku ponudu na virtualnom vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu, koji se prvi puta održava putem online platforme ITB Berlin NOW. Sajam je počeo u utorak i traje do 12. ožujka.

U središtu naše turističke ponude je 11 turističkih proizvoda i to aktivni odmor, kampiranje, nautika, kulturni turizam, eno-gastronomija, zdravlje i wellness te poslovni turizam, a bit će istaknut i projekt “Safe stay in Croatia”.

Hrvatska delegacija na čelu s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem i direktorom Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeom Draghicchiom sastat će se s predstavnicima najvažnijih agencija, turoperatora i ostalih partnera na njemačkom tržištu.

Među dogovorenim sastancima je i sastanak s predstavnicima drugog najvećeg europskog i njemačkog turoperatora DER Touristik, koji je u 2019. godini ostvario promet prema Hrvatskoj od oko 60.000 putnika, a razgovarat će se i s predstavnicima FTI-a, trećeg najvećeg europskog i njemačkog turoperatora, koji je u 2019. godini ostvario promet prema Hrvatskoj od oko 70.000 putnika. Razgovarat će se i s predstavnicima Schauinslanda, do globalne pandemije korona virusa najbržerastućeg turoperatora u Njemačkoj, kao i sa predstavnicima aviokompanija Eurowings i Sundair s kojima će se razgovarati o mreži aviolinija u 2021. godini.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog virtualnog štanda svoju ponudu predstavit će i suizlagači među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, grada Dubrovnika i grada Zagreba, ali i Croatia Airlines, Jadrolinija, Nacionalni park Plitvička jezera, Valamar, Maistra, Uniline, Laguna Novigrad (Aminess Hotels&Campsites), Liburnia Riviera Hoteli, ID Riva, Abacus, Ban Tours, Perfecta Travel, Sunturist, Unlimited Croatia DMC i Via Mea Travel.