Karisma Resort Int. najavio ulaganje 100 mil. eura u Hotele Plat

Karisma Resort Int. preuzeo je u potpunosti vlasništvo i upravljanje nad Hotelima Plat. Time se otvara put za realizaciju planova o revitalizaciji hotelskog kompleksa koji su bili odgođeni zbog izazovnog gospodarskog i epidemiološkog konteksta

58
Hoteli Plat
Vizija Hotela Plat nakon obnove [Izvor: press]

U potpunosti je dovršena transakcija kojom je tvrtka Karisma Resorts International postala jedini vlasnik društva KHA četiri d.o.o., većinskog vlasnika dubrovačkih Hotela Plat. Karisma je udjel od 60 posto u društvu otkupila od investicijskog fonda Prosperus, koji je ranije preuzeo fond Nexus. Nexus je, pak, s Karismom i koncernom Agrokor bio većinski vlasnik tvrtke KHA četiri.

Ova transakcija otvorit će i put za revitalizaciju Hotela Plat i vezanog turističkog kapaciteta u mjestu Plat, za što su veći ranije postojali ambiciozni planovi, no izazovni gospodarski i epidemiološki kontekst u zadnjih nekoliko godina te je planove stavio u drugi plan. Potpunim preuzimanje vlasništva i upravljanja Karisma želi omogućiti realizaciju planova za Hotel Plat, navodi se u priopćenju. Vrijednost planirane investicije premašuje 100 milijuna eura.

Hoteli Plat su hotelski kompleks u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj, u čijem su sastavu (bila) dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona, od kojih su jedan hotel i šest vila (sve kategorizirano s tri zvjezdice) bile i jedno vrijeme u uporabi. Ukupni smještajni kapacitet u komercijalnoj funkciji je 535 kreveta, dok je znatan kapacitet još uvijek izvan komercijalne funkcije, a to su ratom devastirani i neobnovljeni hotel Ambasador te dva paviljona u kojima je ukupno 853 kreveta izvan funkcije.

Riječ je o jednom od najljepših dijelova Župe dubrovačke, udaljenom 15 km od grada Dubrovnika te samo 10 km od Zračne luke Dubrovnik, s velikom potencijalom za dodatni turistički razvoj, ali i za razvoj lokalne zajednice, prije svega kroz doprinos proračunu, korištenje stručne lokalne radne snage, te suradnju s lokalnim dobavljačima proizvoda i usluga.

“Karisma je kompanija s više od 20 godina iskustva u luksuznom hotelijerstvu te ima znanje, želju i resurse da postojećem lokalitetu, ali i cijeloj turističkoj zajednici donese novu vrijednost, a Hotele Plat pretvori u vrhunsku turističku destinaciju u skladu s najboljim stručnim i ekološkim praksama”, poručili su iz Karisma Hotels & Resorts.

Karisma je jedna od vodećih grupacija u svijetu u području hotelskog menadžmenta, s više od 8.000 zaposlenih u 25 turističkih resorta u portfelju. Karisma ima i strateško partnerstvo s kompanijom Paramount za hotele Nickelodeon Hotels & Resorts u Meksiku i Dominikanskoj Republici.

Osim ulaganja u Hotele Plat, KHA grupa je u Hrvatskoj investirala oko 110 milijuna kuna u kupnju i rekonstrukciju kapaciteta Hotela Koločep d.d. tijekom 2013. i 2014., a  tijekom 2014. i 2015. kupljeni su i kompletno obnovljeni kapaciteti Hotela Živogšoće d.d., a investicija je premašila 250 milijuna kuna.

>>Hoteli Plat proglašeni strateškim državnim projektom