KLM od 4. srpnja obnavlja letove prema Splitu i Zagrebu

KLM Royal Dutch Airlines od 4. srpnja ponovno će pokrenuti tri tjedna leta prema Zagrebu te dnevne letove prema Splitu, uz dva leta nedjeljom

84
KLM Zagreb Split

KLM Royal Dutch Airlines od 4. srpnja postupno kreće s obnavljanjem letova za Zagreb i Split, koji su obustavljeni u skladu s ograničenjima putovanja uzrokovanih korona virusom. Zrakoplovna kompanija ponovno će pokrenuti tri tjedna leta prema Zagrebu te dnevne letove prema Splitu.

Na liniji Amsterdam – Zagreb – Amsterdam zrakoplov Embraer190 letjet će petkom, subotom i nedjeljom, a na liniji Amsterdam – Split- Amsterdam isti tip zrakoplova letjet će svakog dana, uz dva leta nedjeljom.

KLM predlaže svim putnicima da se prije izrade bilo kakvih planova obrate odgovarajućim nacionalnim vlastima kako bi provjerili uvjete ulaska i boravka na željenom odredištu i u tranzitnim zemljama.
Na nekim odredištima još uvijek vrijedi mjera karantene pri dolasku.

S obzirom na mogućnost tjednog mijenjanja rasporeda najnovije informacije možete pogledati na internetskom stranicama KLM-a ili na njihovoj KLM aplikaciji.

Više od 3000 letova u srpnju

S postupnim povećanjem svoje mreže letova u srpnju, KLM će uspostaviti linije prema 78 posto svojih prvobitno planiranih odredišta s više od 3000 letova s polaskom iz Amsterdama. To je 25 do 30 posto letova koje KLM obavlja u normalnim okolnostima.

Zdravstvene mjere u zrakoplovu

Za zrakoplovne prijevoznike let tijekom krize uzrokovane korona virusom znači da moraju raditi u izuzetnim okolnostima. Trenutna situacija zahtijeva niz mjera koje KLM provodi kako bi let bio siguran i za putnike i za posadu.

Od 11. svibnja zaštita lica za vrijeme ukrcaja i u zrakoplovu je obavezna za sve putnike KLM-a. Putnici moraju osigurati svoju zaštitu za lice. Kabinsko osoblje također ima zaštitu za lice.

Zaštita lica odnosi se na nemedicinske maske za lice i na kirurške maske za lice. Maska mora biti dovoljno velika da prekriva nos i usta. Zasad se ova mjera primjenjuje do 31. kolovoza 2020.

Putnicima koji ne nose odgovarajuću masku za zaštitu lica/usta može se zabraniti ukrcavanje u zrakoplov. Djeca mlađa od 10 godina isključena su iz ove mjere.

Posebne mjere tijekom leta

Ostale mjere uključuju češće i temeljitije čišćenje zrakoplova te minimalni kontakt između posade i putnika tijekom leta.

Putnici iz područja visokog rizika morat će ispuniti zdravstvenu deklaraciju kako bi procijenili jesu li sposobni za let.

Rizik od kontaminacije u zrakoplovu je mali. Moderni zrakoplovi opremljeni su visokoefikasnim filterima čestica zraka (HEPA), koji pružaju čist, kvalitetan zrak u kabini s visokim stupnjem cirkulacije zraka. Zrak se zamjenjuje svake tri minute ugrađenim sustavom za dovod zraka u zrakoplovu.

Protok zraka u zrakoplovu ide odozgo prema dolje, što dodatno smanjuje mogućnost “horizontalnog” prijenosa u kabini. Štoviše, zrak brzo teče, što ne pogoduje raspršivanju kapljica. Nadalje, svi putnici sjede licem okrenutim u istom smjeru, tako da je mala interakcija licem u lice, a sjedala stvaraju prepreku prijenosu zraka prema naprijed ili nazad u kabini.