Kreću izravni sezonski vlakovi iz Slavonije, Čakovca i Varaždina za Split

Vlak iz Osijeka kretat će u 20 sati, a iz Vinkovaca u 20.45 sati, Vlakovi se spajaju u Zagrebu te prema Splitu nastavljaju kao jedan vlak. Putnici mogu kupiti kartu za vagon za spavanje ili za vagon s ležajima

443
sezonski brzi vlakovi
Ilustracija: vagon za spavanje [Izvor TŽV Gredelj]

Osječani će ovog ljeta moći putovati vlakom izravno u Split. HŽ putnički prijevoz od 1. srpnja do 29. kolovoza uvodi noćne sezonske brze vlakove na pruzi Bjelovar – Zagreb – Split i obrnuto, s polascima iz Osijeka i Vinkovaca.

“Riječ je o direktnim vlakovima koji će spojiti kontinentalne gradove sa Splitom. Uz vlakove iz Osijeka i Vinkovaca imamo i jedan vlak iz Čakovca odnosno Varaždina koji će također tijekom sezone voziti do Splita”, rekla je glasnogovornica HŽ putničkog prometa Mihaela Tomorad Sušac za Hrvatski radio.

Vlak iz Osijeka kretat će u 20 sati, a iz Vinkovaca u 20.45 sati, Vlakovi se spajaju u Zagrebu te prema Splitu nastavljaju kao jedan vlak. Akcijska cijena u jednom smjeru je 160 kuna, a putnici mogu kupiti kartu za vagon za spavanje ili za vagon s ležajima.

“U spavaćem vagonu imamo jedanaest odjeljaka, a u svakom odjeljku mogu putovati maksimalno tri osobe. Osoba može birati hoće li uplatiti dodatak za spavanje za jednu, dvije ili tri osobe. U vagonu s ležajima je devet odjeljaka, a u svakom odjeljku može putovati maksimalno šest osoba. Spavaći vagon je komforniji od vagona s ležajima”, pojasnila je Tomorad Sušac.

Djeca i učenici, sukladno pilot-projekt javnog željezničkog prijevoza za djecu i učenike, prevoze se besplatno, ali ako se voze u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, korištenje postelje ili ležaja se naplaćuje.