Nizozemska vlada olabavila pravila za zračne putnike u tranzitu

Amsterdamska zračna luka Schiphol po prometu je peta najveća međunarodna zračna luka u svijetiu. Važna je tranzitna zračna luka za putovanja između SAD-a i europskih odredišta

38
Schiphol

Nizozemska vlada od 1. lipnja uvela je nova pravila za testiranje putnika u tranzitu. Putnici koji prolaze kroz amsterdamsku zračnu luku Schiphol više neće morati predočavati negativan test odnosno bit će izuzeti od zahtjeva za testiranje.

Putnici u transferu moraju napustiti zračnu luku u roku od nekoliko sati, a najkasnije u roku od jednog dana te ne smiju napuštati zonu prijevoza.

Ovo pravilo odnosi se na letove avionima KLM Royal Dutch Airlines i presjedanje u Schipholu u isto vrijeme, ali ne utječe na zahtjeve za ulazak koje postavlja odabrano konačno odredište.

Ovisno o odredištu, od putnika će se možda zatražiti da predoči negativan rezultat testa COVID-19 i izjavu o testiranju, pa se preporučuje da putnici posjete web stranicu KLM TravelDoc (https://klm.traveldoc.aero/) kako bi provjerili uvjete za ulazak u odredišnu zemlju prije polaska.

Amsterdamska zračna luka Schiphol po prometu je peta najveća međunarodna zračna luka u svijetiu. Prije pandemije bila je povezana s više od tristo odredišta širom  svijeta i godišnje je usluživala gotovo 70 milijuna putnika.

Za Schiphol iz Hrvatske lete KLM i Croatia Airlines, a amsterdamska zračna luka važan je hub za putovanja između SAD-a i europskih odredišta.