U Vodicama otvoren Hotel Olympia Sky

Riječ je o investiciji vrijednoj 172 milijuna kuna koja otvara stotinu novih radnih mjesta

527
Olympia Sky Vodice
Hotel Olympia Sky projektiran je kaskadno, a oblikom podsjeća na kruzer

U petak je u Vodicama otvoren Hotel Olympia Sky, jedna od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 172 milijuna kuna.

Radovi na novom objektu u turističkom kompleksu Olympia počeli su u proljeće prošle godine. Novi hotel s pratećim sadržajima proteže se na površini od 13.800 četvornih metara. Izgrađen je s najvišim standardima ekološke učinkovitosti i s brojnim pratećim sadržajima.

Financijska konstrukcija investicije zatvorena je uz pomoć Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

U špici sezone Olympia je do sada zapošljavala oko 200 radnika, a ove godine će ih zbog novog hotela biti stotinu više.

Hotel Olympia Sky dizajniran je po uzoru na luksuzne kruzere, a arhitekt Ante Vulin završio je idejni projekt petnaestak dana prije smrti. Izgrađen je s najvišim standardima ekološke učinkovitosti i s brojnim pratećim sadržajima.

Hotel ima deset kaskadnih etaža, a sadrži 149 smještajnih jedinica – od kojih je 19 apartmana – s ukupno 400 kreveta. Na devetom katu je poluotvoreni 35-metarski bazen, a na desetom ekskluzivni panoramski restoran s pogledom na Vodice, Murter, Šibenik, Kornate i niz manjih otoka ispred Vodica.

Četiri kongresne dvorane

Sobe imaju tuš kabine dok su apartmani s kadom. Dio apartmana na svom balkonu ima hidromasažnu kadu, a šest soba posebno je prilagođeno invalidnim osobama. Ponudu upotpunjuju barovi na plaži, dva otvorena bazena, wellness centar, moderna teretana, četiri kongresne dvorane i sportske dvorane. Najveća kongresna dvorana prima 630 ljudi.

Kvadraturom, opremom i sadržajima hotel Sky izgrađen je na razini pet zvjezdica, ali s obzirom na to da je dosadašnji hotelski kompleks Olyimpia s dvije hotelske zgrade u kojima je 500 kreveta kategoriziran na četiri zvjezdice, i novi objekt za sada će ostati u istoj kategoriji.

Novoizgrađeni kompleks je energetski neovisan, koncipiran kao ekološki hotel i koristi sve mogućnosti prirodnih energenata, prije svega sunca.

Namijenjen je bogatijim gostima iz inozemstva. „Predsezona je bila odlična, a i s novim hotelom rasprodani smo gotovo do kraja godine. Stoga očekujemo vrhunske rezultate i rekordnu turističku godinu “, zaključuje direktor kompleksa Olympia Darko Bastić.