PBZ CO i Valamar će dokapitalizirati Helios Faros s 8 mil. eura

Cilj dokapitalizacije je nastaviti investicijski ciklus kojim će se izgraditi vile i dodatni turistički sadržaji u Amicor green resortu, a planira se i izgradnja novog hotela na mjestu sadašnjeg hotela Arkada

93
Hotel Arkada Helios Faros
Hotel Arkada [Izvor: valamar.com/hr/hoteli-hvar/arkada-hotel]

Dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje i turistička tvrtka Valamar Riviera namjeravaju povećavaju temeljni kapital hotelske tvrtke Helios Faros za 8,04 milijuna eura, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu društva koji je u petak objavljen putem Zagrebačke burze. Skupština će se održati 12. listopada u hotelu Arkada u Starom Gradu na Hvaru.

PBZ Croatia osiguranje u dokapitalizaciju ulaže 6,43 milijuna eura, a Valamar Riviera 1,6 milijuna eura. Temeljni kapital povećat će se na 56,6 milijuna eura izdavanjem više od šest milijuna novih redovnih dionica.

Cilj dokapitalizacije je nastaviti investicijski ciklus kojim će se izgraditi vile i dodatni turistički sadržaji u Amicor green resortu, koji je dijelom završen i otvoren gostima, i već se ove sezone pokazao vrlo uspješnim na tržištu, prenosi Poslovni dnevnik.

Planira se i izgradnja novog hotela na mjestu sadašnjeg hotela Arkada. Radi se na prijedlogu idejnog rješenja, za što su stvoreni preduvjeti usvajanjem Urbanističkog plana uređenja dijela ugostiteljsko-turističke zone Helios.

Urbanističkim planom definirana je prostorna cjelina hotela Arkada, tako da se dopušta sveobuhvatna rekonstrukcija postojećeg hotela ili uklanjanje postojećeg i izgradnja novog, uz podizanje kategorije s postojeće dvije na pet zvjezdica, kažu u Helios Farosu, prenosi novinarka Marija Crnjak.