Splitski Heritage Hotel Fermai postao MGallery boutique hotel

Heritage Hotel Fermai – MGallery smješten je u stotinu godina staroj zgradi, rijetkom primjeru secesije u gradu Splitu i savršeno se uklapa u MGallery brend kod kojieg se kultura i povijest isprepliću se s modernim dizajnom i suvremenom umjetnošću

39
Heritage Hotel Fermai
Heritage Hotel Fermai – MGallery smješten je u stotinu godina staroj zgradi, rijetkom primjeru secesije u gradu Splitu [foto: Duško Vlaović]

Splitski Heritage Hotel Fermai od 1. rujna postao je dio ekskluzivne Accorove grupe  MGallery boutique hotela. Accor je jedna od vodećih svjetskih hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, po čijim okriljem je više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata.

Heritage Hotel Fermai – MGallery smješten je u stotinu godina staroj zgradi, rijetkom primjeru secesije u gradu Splitu. Izgrađena je 1914. i predstavlja remek djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića. Zaštićeno je kulturno dobro, a izvorno je bila namijenjena potrebama zadružnog sindikata. Od 1974. u njoj je bilo sjedište splitskog Sveučilišta.

Ova povijesna građevina rekonstruirana je i obnovljena u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu, uz posebnu pažnju usmjerenu na detalje i lokalnu baštinu, zadržavajući mnoge originalne secesijske elemente poput kamenog stubišta sa željeznom ogradom i drvenim rukohvatom, majolika keramikom i jednostavne, simetrične stolarije…

Vlasnik hotela je tvrtka Quatro Company iz Splita, u vlasništvu obitelji Pulić, koja se bavi investicijama u građevinarstvu. Tvrtka je u projekt uložila 42 milijuna kuna.

S 31 modernom sobom i četiri luksuzna apartmana, vrtnom terasom, elegantnim interijerom, Heritage Hotel Fermai – Mgallery nudi mirnu oazu u srcu Splita.

Povijesna baština isprepletena modernim dizajnom

Accorova skupina hotela MGallery nudi novi pristup hotelijerstvu. U MGallery hotelima kultura i povijest isprepliću se s modernim dizajnom i suvremenom umjetnošću stvarajući jedinstvenu atmosferu koja gostima pruža nezaboravan doživljaj. Svaki hotel ima svoju osobnost kao rezultat kreativnog rada poznatih arhitekata i dizajnera interijera.

“Zahvaljujući savršenoj kombinaciji klasične elegancije i luksuza s visokim ugostiteljskim standardima, Heritage Hotel Fermai – MGallery savršeno prati individualiziranu i intimnu atmosferu globalnog brenda. Njegova lokacija s toplom, opuštajućom i ugodnom atmosferom čini ga idealnim za sve one koji traže odmor u elegantnom okruženju. Privući će i ljubitelje dizajna i arhitekture. Svaki MGallery hotel poziva goste u svoj svijet fascinantnih i jedinstvenih priča. Sigurni smo da će i naša mediteranska priča gostima ostati u sjećanju“, kaže Davina Ljubičić Đirlić, direktorica Heritage Hotela Fermai – MGallery.

U svijetu je više od 100 MGallery boutique hotela, svaki s jedinstvenom pričom inspiriranom destinacijom. Poznati objekti u MGallery kolekciji uključuju Hotel Molitor Paris, INK Hotel Amsterdam, Queens Hotel Cheltenham u Engleskoj, Santa Teresa Hotel Rio de Janeiro, Hotel Lindrum Melbourne u Australiji, Muse Bangkok Langsuan na Tajlandu i Hotel des Arts Saigon u Vijetnamu.

>>U Splitu se otvara Hotel Heritage Fermai pod brendom MGallery