U Splitu se otvara Hotel Heritage Fermai pod brendom MGallery

Vlasnik hotela je tvrtka Quatro Company iz Splita, u vlasništvu obitelji Pulić, koja se bavi investicijama u građevinarstvu. Tvrtka je u projekt uložila 42 milijuna kuna, a svi radovi su izvedeni u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu

63
Hotel Fermai

Gallery lanac hotela otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj. Hotel Heritage Fermai otvorit će svoja vrata u svibnju 2021. godine, a pridružit će se lancu butik hotela MGallery u srpnju 2021. kao rezultat ugovora o franšizi između vodeće svjetske ugostiteljske grupe Accor i tvrtke Quatro Company koja je vlasnik hotela.

Tvrtka Quatro Company d.o.o. je tvrtka sa sjedištem u Splitu u vlasništvu obitelji Pulić, koja se bavi investicijama u građevinarstvu. Tvrtka je u projekt uložila 42 milijuna kuna, a svi radovi su izvedeni u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu.

Naime, prvi hotel MGallery u Splitu smješten je u stogodišnjoj zgradi, koja je jedan od rijetkih primjera secesijske arhitekture u gradu. Zgrada je dovršena 1914. godine te je arhitektonsko remek-djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića, koji je u Split donio bečku secesiju. Zaštićeno je kulturno dobro, a izvorno je bila namijenjena potrebama zadružnog sindikata. Od 1974. U njoj je bilo sjedište splitskog Sveučilišta.

Povijesna zgrada je rekonstruirana i obnovljena s najvećom pažnjom prema detaljima i lokalnoj baštini. Posebno se ističu secesijski elementi sačuvani u svom izvornom stanju, poput kamenih stubišta sa željeznom i drvenom ogradom, te zidom s geometrijskim uzorkom i jednostavnom geometrijskom stolarijom.

Hotel će imati 35 luksuznih, modernih soba, kavanu i vrtnu terasu. Agencija odgovorna za uređenje interijera novog hotela je Studio Franić & Šekoranja.

“Kupnjom više od 100 godina stare zgrade u centru Splita i adaptacijom u prvoklasni Heritage hotel Fermai svoj poslovni interes širimo i na hotelski segment. Pridruživanjem lancu MGallery hotela, uz punu podršku Accora u pogledu poslovanja, Heritage Hotel Fermai želi podići hotelske standarde u Splitu i Dalmaciji. Ovo je prekrasan hotel za sve ljubitelje dizajna, arhitekture i Mediterana”, rekla je Davina Ljubičić Đirlić iz Quatro Company.

“Hrvatska, a posebno Split, savršeno su mjesto za sve one koji žele ljetni odmor iz snova. Svaki hotel MGallery svojim gostima pruža nezaboravne trenutke te rituale opuštanja. Hotel Heritage FERMAI pružit će najautentičniji doživljaj mediteranske kulture putnicima koji dolaze u Split iz cijelog svijeta”, rekao je Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Europu.

MGallery Hotel Collection trenutno posjeduje više od 100 butik hotela u tridesetak destinacija širom svijeta.

Accor je vodeća svjetska ugostiteljska grupa koja upravlja s više od 5000 objekata i 10.000 objekata za hranu i piće u 110 zemalja. Grupa ima jedan od najraznolikijih i potpuno integriranih ugostiteljskih ekosustava koji obuhvaća luksuzne i premium brendove, srednje i ekonomične ponude, jedinstvene koncepte životnog stila, mjesta za zabavu i noćni život, restorane i barove, privatne rezidencije, zajedničke smještajne kapacitete, prostore za rad i još mnogo toga.

Otvaranje Hotela Heritage Fermai najavljeno je već lani, ali pandemija je tada osujetila planove.

>>Maškovića han: Kroz kamenu kapiju – u bajku

>>Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna je šampion ruralnog turizma