Valamar investira 525 mil. kuna u hotele, ljetovališta i kampove

Planirana su ulaganja u objekte na Hvaru, Rabu i Krku, u Dubrovniku, Makarskoj, Rapcu te u hotele Valamar Obertauern i Marietta u Austriji

63

Ulaganja u objekte pod upravljanjem Valamara kojima je cilj podići kvalitetu portfelja hotela, ljetovališta i kampova, razvoj zelenog turizma i digitalizacija poslovanja, dosegnut će 525 milijuna kuna.

U 2022. planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo Valamara i PBZ Croatia osiguranje društva za upravljanje mirovinskim fondovima. Ulaganja se odnose na izgradnju prvog održivog ljetovališta Valamar Amicor Green Resort, završetak investicija u Hvar [PLACESHOTEL] by Valamar, izgradnju Aquamar bazenskog kompleksa te ukupno uređenje turističke zone.

Valamar Amicor Green Resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta koji će poštivati najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti.

Petogodišnji plan ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab vrijedan 2,1 milijarde kuna bit će usmjeren na rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u okviru Imperial Riviere, zajedničke asset kompanije za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Ove jeseni pokrenute su investicije vrijedne oko 125 milijuna kuna u rekonstrukciju Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar i finalizaciju hotela Meteor u Makarskoj, te kompletno uređenje plaže hotela Padova na Rabu. Također, tokom 2022. nastavit će se s intenzivnom pripremom projekata ulaganja u rekonstrukciju dva hotela u Dubrovniku, izgradnju novog ljetovališta, te multimedijalnog centra i hotela. Na Rabu će se nastaviti i s pripremom projekta rekonstrukcije i izgradnje dva ljetovališta na području Suhe Punte.

Valamar Riviera će 2022. godine dodatno uložiti 180 milijuna kuna u kampove Istra i Lanterna, kompletnu rekonstrukciju hotela Corinthia u Baški na otoku Krku po standardima brenda Sunny Plus, te rebranding Bellevue hotela u Rapcu u Valamar hotel za obitelji. Valamar nastavlja i s ulaganjima u projekte energetske učinkovitosti i digitalne transformacije.

U 2022. godini Valamar Obertauern hotel u Austriji proširiti će svoju ponudu s novim unutarnjim bazenom te će se pripremiti investicija u hotel Marietta koji će nakon uspješne akvizicije ove jeseni postati drugi hotel pod Valamar brendom u Austriji.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija, te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom periodu, uz poseban fokus na daljnje unapređenje uvjeta rada za zaposlenike te podizanje atraktivnosti zanimanja i razvoja karijere u turizmu.