Valamar preuzima upravljanje još jednim hotelom u Austriji

Ova akvizicija za Valamar predstavlja važan iskorak u daljnjoj internacionalizaciji poslovanja s ciljem širenja portfelja i upravljanja hotelsko-turističkim objektima u ponajboljim zimskim odmorišnim destinacijama Austrije i Italije

81
Hotel Marietta

Hotel Marietta 4* u Obertauernu postat će drugi hotel u Austriji pod upravljanjem Valamara. Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je dokapitalizaciju austrijske podružnice Valamar A GmbH s ciljem akvizicije hotela Marietta. Kroz naredne dvije godine planiraju se daljnja ulaganja u Austriji koja uključuju investicije u podizanje kvalitete hotela Marietta i hotela Valamar Obertauern.

Hotel Marietta 4* sa 120 ključeva danas je jedan od najvećih i najboljih hotela u poznatoj skijaškoj destinaciji Obertauern. Nalazi se na odličnoj lokaciji, na samom skijalištu, u blizini svih sadržaja u destinaciji. Završetkom ove transakcije Valamar će u Austriji upravljati s dva hotela koji će tijekom zime zaposliti više od 130 Valamarovih djelatnika iz Hrvatske.

Ova akvizicija za Valamar predstavlja važan iskorak u daljnjoj internacionalizaciji poslovanja s ciljem širenja portfelja i upravljanja hotelsko-turističkim objektima u ponajboljim zimskim odmorišnim destinacijama Austrije i Italije. Dokapitalizacija austrijske podružnice Valamar A GmbH od strane Gustava Wurmboecka, koji je jedan od najvećih austrijskih dioničara Valamar Riviere, ima za cilj ubrzati daljnje širenje portfelja Valamar grupe, pri čemu akvizicija hotela Marietta predstavlja novi značajan korak na tom putu.

“Daljnje širenje portfelja u smjeru zimskog odmorišnog turizma važan je iskorak u internacionalizaciji poslovanja i korištenju upravljačkih sinergija Valamara. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da gosti koji dolaze kod nas ljeti žele i zimi svoje praznike provesti u Valamaru. Osim toga, širenjem na zimski turizam omogućavamo našim djelatnicima cjelogodišnje stalno zaposlenje, povećana primanja te priliku da steknu međunarodno iskustvo i da svoju karijeru dugoročno razvijaju u Valamaru”, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.