Bolt uvodi u Hrvatskoj uslugu brze dostave namirnica

Osim hrane koja se iz restorana dostavlja zahvaljujući usluzi Bolt Food, Bolt Market korisnicima nudi mogućnost da svoje dnevne namirnice naruče brzo i povoljno do svog kućnog praga

40
Bolt Market
Plan je do proljeća 2022. Boltovim trgovinama pokriti cijeli Zagreb.

Bolt Market u srpnju je uspješno predstavljen u Estoniji, a od utorka, 23. studenog , dostupan je i u Hrvatskoj. Riječ je o usluzi brze dostave namirnica unutar Bolt Food aplikacije, a svrha joj je povezati Boltove trgovine i kupce, unaprijediti korisničko iskustvo te omogućiti dostavljačima dodatnu zaradu. Dostava namirnica bit će besplatna u radijusu od tri kilometra.

S vremenom će Bolt širiti ponudu, a plan je do proljeća 2022. Boltovim trgovinama pokriti cijeli Zagreb.

Za naručivanje potrebno je preuzeti aplikaciju Bolt Food na svoj pametni telefon, a odabirom kategorije “namirnice” u intuitivnom sučelju korisnici će biti preusmjereni na najbližu Boltovu trgovinu. Slijedi odabir željenih namirnica za dostavu, a prije potvrde narudžbe aplikacija prikazuje cijenu narudžbe i predviđeno vrijeme dostave. Plaćanje narudžbe moguće je gotovinom pri preuzimanju ili bankovnom karticom za koju su prethodno dodani podaci u aplikaciji. Nakon završetka procesa naručivanja, korisnici u aplikaciji mogu pratiti lokaciju narudžbe i dostavljača, a Boltov je cilj isporučiti namirnice u roku od 15 minuta u krugu do 5 kilometara udaljenosti od trgovine.

Bolt Market u svojoj širokoj ponudi nudi više od 1500 visokokvalitetnih proizvoda poznatih brendova i proizvođača, a zahvaljujući provedenim analizama tržišta i samostalnoj izgradnji infrastrukture, Bolt se pobrinuo da trgovine u Zagrebu mogu skladištiti dovoljne količine namirnica koje će korisnici aplikacije svakodnevno naručivati. Za Bolt Market zadužen je Branimir Zorko, Country Manager s dugogodišnjim iskustvom u FMCG sektoru i internet trgovini u kojima je obnašao rukovodeće pozicije.

“Pokretanjem Bolt Marketa u Hrvatskoj dodatno širimo Boltovu vertikalu dostave hrane, a zahvaljujući postojećoj tehnologiji i operativnim postavkama možemo učinkovitije upravljati uslugom. S obzirom na to da Bolt drži korak s trendovima i udovoljava potrebama naših korisnika, osim hrane koja se iz restorana dostavlja zahvaljujući usluzi Bolt Food, Bolt Market im nudi i mogućnost da svoje dnevne namirnice naruče brzo i povoljno do svog kućnog praga”, poručio je Zorko. Dodao je da Boltova snaga, osim u vjernoj bazi korisnika koji već koriste Bolt za prijevoz i dostavu hrane, leži u dostavljačima koji već rade na platformi Bolt Food.

>>Bolt prikupio 600 mil. eura za razvoj usluge dostave namirnica na zahtjev

>>Glovo u Zagrebu pokrenuo novi koncept koji će ubrzati dostavu