Valamar Riviera otvorila dva nova ljetovališta u Rapcu

Naša je procjena da je ovo izuzetan moment za ulaganja u hrvatskom turizmu zato što imamo pojačanu potražnju s jedne te vrlo niske kamatne stope s druge strane, rekao je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin

365
Valamar Riviera Rabac
Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5*najveća su ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu

U Rapcu su otvorena dva ljetovališta Valamar Riviere – Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5* koji su ujedno i najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu. Ukupna vrijednost investicijskog ciklusa u Rabac iznosit će 562 milijuna kuna.

Rekonstrukcijom i izgradnjom dvaju novih ljetovališta Rabac dobiva ukupno 764 smještajne jedinice za više od 2700 gostiju. Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5* namijenjeni su gostima veće platežne moći. Zahvaljujući njima Rabac će se repozicionirati u vodeće odmorišno odredište visoke kategorije, navodi se u priopćenju Valamar Riviere. Investicija, dodaju, značajno doprinosi i razvoju lokalne zajednice jer je otvoreno čak 350 novih radnih mjesta, a u ova dva ljetovališta radit će oko 630 djelatnika.

Valamar Riviera do 2020. planira uložiti dvije milijarde kuna

“Projekt u Rapcu najveća je pojedinačna investicija Valamar Riviere u 2017. godini. Projekt je najznačajniji dio ovogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog ukupno 873 milijuna kuna. Potvrda je naše dugoročne usmjerenosti kojom podižemo turističku ponudu na novu razinu te stvaramo temelje za održivi rast ovog važnog gospodarskog sektora”, rekao je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin. “Naša je procjena da je ovo izuzetan moment za ulaganja u hrvatskom turizmu zato što imamo pojačanu potražnju s jedne te vrlo niske kamatne stope s druge strane. Zato smo odlučili intenzivirati investicijski ciklus”.

“Uz Rabac, ove godine nastavili smo s ulaganjima u podizanje kvalitete i sadržaja kampova, pa je tako 98 milijuna kuna uloženo u Camping Resort Lanterna, a 68 milijuna kuna u kampove Zablaće i Ježevac na otoku Krku. U investicijskom ciklusu do 2020. Valamar Riviera planira ukupna ulaganja do dvije milijarde kuna u razvoj portfelja s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete i usmjerenja na goste veće platežne moći. Danas je Valamar Riviera vodeće hrvatsko turističko poduzeće po kapacitetima i broju destinacija, prihodima i operativnoj zaradi, te po broju gostiju i zaposlenika. Poslujemo u pet destinacija, upravljamo s 56.000 kreveta ili 12 posto kategoriziranog smještaja u 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta”, istaknuo je Kukurin.

Opsežan investicijski projekt u Rapcu uključivao je kompletnu rekonstrukciju dvaju ljetovališta, izgradnju 17 restorana i barova te 13 bazena koji imaju gotovo 2500 četvornih metara vodene površine. Izgrađen je i Maro club te više igrališta za djecu, dva zabavna centra, wellness, unutrašnji i vanjski fitness, bike centar i ostali sportski sadržaji. Ulaganje je obuhvatilo i uređenje plaža i šetnica, hortikulturno uređenje kompletne zone te uređenje velikih parkirnih površina.

Turistička promocija

Željko Kukurin Valamar Riviera
Željko Kukurin

Valamar Riviera pripremila je i realizirala projekt u samo godinu i pol dana, uz podršku Grada Labina i Istarske županije koje su prepoznale vrijednost investicije, ali i viziju Valamara da kontinuirano razvija destinaciju. U realizaciju projekta bilo je uključeno više od 130 građevinskih kompanija i dobavljača. Većina dobavljača su hrvatske kompanije, a otprilike 50 posto ih je iz Istarske županije. Svakodnevno je na gradilištu radilo prosječno 1100 radnika i 150 inženjera, arhitekata i projektanata. Izgradnja je trajala sedam mjeseci.

U razvoju projekta Valamar Riviera je ostvarila dva strateška partnerstva s najvećim europskim turoperatorima, TUI i Rewe grupom, koji će u iduće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju. Time će se značajno unaprijediti turistička promocija Istre, povećati broj aviogostiju i stvoriti preduvjeti za produljenje turističke sezone.

Valamar Riviera je prije nekoliko dana ušla i u prestižni lanac Kinderhotela, specijaliziranih za obiteljski odmor i time dobila dodatno priznanje ulaganja u kvalitetu i razvoj portfelja u segmentu odmorišnog turizma usmjerenog na obitelji s djecom. Kinderhotels Europa je marketinška platforma koje pod austrijskim brendom Kinderhotels okuplja premium obiteljske hotele visoke kvalitete. Suradnja Valamara s Kinderhotels Europa omogućit će brendiranje hotela Valamar Girandella Maro Resort 5* u Rapcu čije se otvorenje planira za sezonu 2018. U Hrvatskoj će ovo biti treći hotel ove vrste, dok ih je u Europi ukupno pedeset.