Valamar Riviera povećava plaće te otvara novi hotel za sezonce

Valamar Riviera će u povećanje plaća svih djelatnika s fokusom na osnovna zanimanja u poslovanju uložiti više od 20 milijuna kuna. Oko 30 posto tog tog iznosa namaknut će od poreznih olakšica, a ostalo su izravna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika

214
povećanje plaća
Povećanje plaća od 11,5 posto znači da će Valamar Riviera djelatnicima u objektima za ovu godinu jamčiti minimalna mjesečna neto primanja između 5000 i 7500 kuna

Valamar Riviera će u 2018. povećati plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja, objavila je hotelijersko-turistička kompanija čije je sjedište u Poreču. U priopćenju se dodaje da je povećanje plaća usuglašeno sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD).

Uprava kompanije dogovorila je sa socijalnim partnerima da će osnovna plaća u ovoj godini ukupno porasti 4 posto dok će se 7,5 posto ukupne mase plaća dodatno uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja kao kuhari, konobari, spremači, recepcionari, sobari…

Osnovica plaće će porasti dva posto od 1. lipnja, a od istog dana će vrijediti i veći koeficijenti za gotovo 50 ključnih radnih mjesta u operativnom poslovanju. Dodatno povećanje osnovice od dva posto za sve djelatnike uslijedit će 1. prosinca. Ovakvom korekcijom plaća osnovnih zanimanja bit će obuhvaćeno oko 4000 djelatnika, čime će Valamar Riviera za 2018. jamčiti neto primanja od minimalno 5000 do 7500 kuna mjesečno za djelatnike u objektima.

Za povećanje plaća više od 20 milijuna kuna

Valamar Riviera će u povećanje plaća svih djelatnika s fokusom na osnovna zanimanja u poslovanju uložiti više od 20 milijuna kuna. Oko 30 posto tog tog iznosa namaknut će od poreznih olakšica, a ostalo su izravna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika.

Valamar je i posljednjih godina u skladu sa svojom razvojnom strategijom progresivno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika. Prosječna plaća u Valamaru za 2017. bila je veća za 20 posto od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj. Progresivnim rastom plaća i ostalim ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala, Valamar stavlja zaposlenike na prvo mjesto zbog njihove ključne uloge u postizanju izvrsne usluge, inovacija i dugoročnog uspjeha u turizmu.

Osim značajnog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske osiguran je kvalitetan smještaj te tri obroka dnevno na trošak poslodavca. Valamar ove sezone otvara četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom Kuća Valamar. U projekt Kuća Valamar kompanija je u posljednje dvije godine uložila više od 60 milijuna kuna. U Kući Valamar sezonske radnike čekaju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorima za odmor i druženje, kao i brojne druge pogodnosti.

>>Novi Kolektivni ugovor ugostiteljstva povećao minimalnu plaću 10 posto

Valamar Riviera će 2018. zapošljavati 6600 djelatnika od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. U ovoj godini Valamar će ponuditi 1200 ugovora za stalnog sezonca u okviru programa Valamar +3 te 400 novih ugovora za stalni radni odnos. Sve ove inicijative pridonijele su tome da je kompanija Valamar Riviera jedanaestu godinu za redom nagrađena certifikatom Poslodavac partner. Kompanija iz Poreča tako dodatno potvrđuju svoju ulogu vodećeg poslodavca u turizmu.