Valamar 100 posto električne energije osigurava iz obnovljivih izvora

Nabavkom električne energije iz obnovljivih izvora i drugim mjerama energetske učinkovitosti i održivosti unazad nekoliko godina ukupno su smanjene izravne i neizravne emisije stakleničkih plinova za više od 70 posto

51
Valamar
Jezevac Premium Camping Resort_Lungomare

Valamar je već šestu godinu zaredom potvrđen kao nositelj certifikata ZelEn, što znači da se 100 posto električne energije, korištene u hotelima i kampovima, osigurava iz obnovljivih izvora., objavili su iz kompanije. Valamar tako nabavlja električnu energiju certificiranih HEP-ovih hidroelektrana u okviru projekta ZelEn.

Nabavkom električne energije iz obnovljivih izvora i drugim mjerama energetske učinkovitosti i održivosti unazad nekoliko godina ukupno su smanjene izravne i neizravne emisije stakleničkih plinova za više od 70 posto.

Valamar je ove godine uspješno realizirao i projekt usmjeren povećanju energetske učinkovitosti i prestanku korištenja lož ulja u hotelskom kompleksu Corinthia Baška na Krku, ukupne vrijednosti od čak 10,6 milijuna kuna, koji se sufinanciran od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

U Valamaru 96 posto smještajnih jedinica posjeduju certifikat upravljanja okolišem ISO 14001, a šest kampova je dobilo znak za okoliš EU Ecolabel.

Zeleni Valamar jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja kompanije u okviru kojeg se sustavno provode aktivnosti iz područja zaštite okoliša i u koji je u prethodne tri godine uloženo gotovo 100 milijuna kuna.

Provođenjem niza inicijativa u okviru programa Zeleni Valamar želimo naglasiti važnost održivog razvoja turizma i brige za okoliš kao neizostavnog kriterija stvaranja nove vrijednosti i dugoročne kvalitete turističke ponude, poručuju iz Valamara.