Zračna luka Zadar dočekala milijuntu putnicu u ovoj godini

Zadar je nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika četvrta hrvatska zračna luka koja je u jednoj godini prihvatila i otpremila više od milijun putnika. Prošle godine zadarska zračna luka imala 513 tisuća putnika, a rekordne 2019. kroz nju je prošla 801 tisuća putnika

44
Zračna luka Zadar
Milijunta putnica u Zračnoj luci Zadar ove godine je Belgijanka Julie Fisser koja je stigla Ryanairovim letom iz Charleroia [Izvor: Zralna luka Zadar]

Po prvi put u njenoj 54 godišjoj povijesti u Zračnu luku Zadar u utorak ujutro sletjela je  milijunta putnica: 26-godišnja Julie Fisser stigla je Ryanairovim letom iz Charleroia u Belgiji, a ovo joj je, kaže, najbolji mogući početak godišnjeg odmora, javlja Zadarski list.

“Nisam ovo očekivala, ovo je veliko iznenađenje i jako sam uzbuđena kao i moj dečko. U Zadru ostajemo deset dana i po ovom nevjerojatnom dočeku uvijek ću pamtiti Zadar i pričati obitelji i prijateljima o ovom fenomenalnom dočeku”, rekla je Julie koja je dočekana balonima i buketom cvijeća.

Tom prigodom direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić sretnoj putnici uručio je prigodne darove i dvije povratne karte po izboru prema odredištu iz Zadra.

Zadar je nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika četvrta hrvatska zračna luka koja je u jednoj godini prihvatila i otpremila više od milijun putnika. Prošle godine zadarska zračna luka imala 513 tisuća putnika, a rekordne 2019. godine kroz nju je prošla 801 tisuća putnika.

Uspješan rezultat može se u najvećoj mjeri pripisati irskom niskotarifnom avioprijevozniku, Ryanairu, koji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja iz Zadra prometuje na više desetaka međunarodnih linija, navodi portal Croatian Aviation.

“Milijun putnika, po prvi put, i to baš ove 2022. godine, nakon Covid krize, velikog pada prometa i teškog oporavka, nije nam se dogodio slučajno. U sljedećim godinama siguran sam slijede nam velike stvari, ne samo po pitanju povećanja prometa, već i po projektima koji će uslijediti. Zahvalio bih ovom prigodom i svim djelatnicima Zračne luke Zadar koji su zaista najzaslužniji za ovakav rezultat”, rekao je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.