U požaru u tvornici parketa kod Velike Gorice teško stradao radnik

Ozlijeđeni radnik zadobio je 40-postotne opekline glave, vrata, trupa i ekstemiteta i stanje mu je kritično

15
požar u tvornici parketa

U velikom požaru koji je prošle noći oko ponoći buknuo u tvornici parketa Galeković u Mraclinu kod Velike Gorice teško je ozlijeđen 51-godišnji radnik. Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

U gašenju požara sudjelovalo je stotinjak vatrogasaca, a uzrok požara još nije utvrđen. Očevid je u tijeku, objavia je policija.

“Izgorjela je ćetvrtina do trećina pogona, ali najgore je da je stradao jedan kolega koji je na Odjelu intenzivne njege. Spremamo se posjetiti ga u bolmici i razgovarati s njegovom obitelji”, rekao je vlasnik tvornice Filip Galeković.

“Svi strojevi su atestirani i ispitani, provodimo zaštitu na radu i svi zaposlenici su educirani za rad na siguran način”, dodao je Galeković.

Ozlijeđeni radnik zadobio je opekline glave, vrata, trupa i ekstemiteta, procjenjuje se oko 40 posto, rekao je liječnik Odjela za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dragan Đurđević. “To su dublje opekline, a nastala je i inhalacijska opeklina dišnih putova. Njegovo je stanje kritično i poduzimaju se mjere i radnje propisane za liječenje takvih stanja. Sljedećih 24 do 48 sati ćepokazati puni opseg i težinu ozljeda.