Splitski Viator preuzeo Brodomerkurov kompleks na Sirobuji

Viator na Sirobuji namjerava izgraditi moderni servisni centar s popratnim sadržajima, uključujući autopraonicu, punionicu za električna vozila i lakirinicu

128

Splitska rent-a-car tvrtka Viator preuzela je za 5,5 milijuna eura skladišno-prodajni kompleks na Sirobuji koji je bio u vlasništvu nekada snažne trgovačke kuće Brodomerkur. Kompleks koji se prostire na 18.500 četvornih metara obuhvaća robnu kuću, salon namještaja i trgovinu građevinskog materijala. U objektima se već neko vrijeme ne obavlja nikakva djelatnost.

“Budući da smo tvvrtka koja se bavi rent-a-car uslugama i ovlašteni smo za prodaju vozila, nedostaje nam prostora za naše potrebe. Na Sirobuji namjeravamo izgraditi moderni servisni centar s popratnim sadržajima, uključujući autopraonicu, punionicu za električna vozila i lakirinicu. Sve naše službe namjeravamo prebaciti tamo. Imamo ponudu ulagača koji želi kupiti tu nekretninu, ali mi na toj lokaciji namjeravamo razvijati svoj osnovni posao”, odgovorili su iz Uprave Viatora na upit Jutarnjeg lista.

Brodomerkur je tvrtka u vlasništvu kompanije Mepas iz Širokog Brijega, koja je u vlasništvu obitelji Grbešić.

“U okviru strategije fokusiranja na osnovne djelatnosti, Brodomerkur će inicirati niz aktivnosti, uključujući proces prodaje neaktivnih nekretnina i podružnica koje su vezane uz poslovne segmente energetike i rudarstva”, navodi se u priopćenju Brodomerkura objavljenom na Zagrebačkoj burzi povodom prodaje nekretnina na Sirobuji.

Time će se provesti dodatno razduživanje grupe te bitno značajnije osigurati likvidnost i kapitalna osnova koja će se investirati u daljnji rast i razvoj, specijalizaciju te podizanje konkurentnosti “core“ djelatnosti društva, koju čine veleprodaja i maloprodaja građevinskih materijala te segment opremanja doma.