U tijeku javna nabava za oko 1100 gradilišta vezanih uz obnovu nakon potresa

Na području Sisačko-moslavačke županije gradi se 36 višestambenih zgrada. Dvadeset zgrada koje se grade na području posebne države skrbi financira se iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije

13
obrt u građevinarstvu
[Izvor: Pixabay]

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić prilikom radnog posjeta Petrinji rekao je kako se provodi javna nabava za oko 1100 novih gradilišta vezanih uz obnovu nakon potresa.

Na području Sisačko-moslavačke županije gradi se 36 višestambenih zgrada. Dvadeset zgrada koje se grade na području posebne države skrbi financira se iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije. Područja posebne državne skrbi ne obuhvaćaju grad Sisak.

„Zbog toga nam je Sisak prioritet i već je pokrenuta javna nabava za izgradnju šest višestambenih zgrada na području Capraga kako bismo i u Sisku mogli ubrzati obnovu višestambenih zgrada koje su oštećene potresom”, rekao je ministar graditeljstva.

Do kraja listopada u Petrinji bi trebala biti dovršena izgradnja osam višestambenih zgrada s dvjestotinjak stanova, dok bi u Glini trebale biti završene četiri zgrade. U Petrinji se dovršava i izgradnja 57 drvenih kuća.

Na području Siska aktivno je oko 350 gradilišta obiteljskih kuća i zgrada javne namjene.
Od 11 kontejnerskih naselja devet ih je gotovo poptpuno iseljeno. Ostala su dva naselja u Sisku, odnosno dvije modularne zgrade koje bi trebale biti iseljene do kraja listopada.

Na području Petrinje obnovljeno je 2100 objekata, a na području Sisačko- moslavačke županije izgrađeno je pedesetak kuća – 30 ih je potpuno završeno, a dvadesetak čeka završne radove i priključke na komunalnu infrastrukturu. U visokoj fazi dovršenosti je oko 180 zamjenskih kuća koje bi trebale biti završene u iduča dva do tri mjeseca, rekao je ministar Bačič.