U KBC Zagreb gradi se nova zgrada vrijedna 154 mil. eura

Radovi na novoj zgradi ortopedije, radiologije, oftamologije trebali bi biti završeni do kraja 2026. Izgradit će se i garaža s više od tisuću parkirnih mjesta

43
KBC Zagreb [Foto: Točka na i media]

U sklopu KBC-a Zagreb gradi se nova zgrada ortopedije, radiologije, oftalmologije i drugih odjela. Izgradit će se i garaža s više od tisuću parkirnih mjesta. Radovi bi trebali biti završeni do kraja 2026. Investicija je vrijedna 154 milijuna eura.

Počeli su i radovi na uređenju novog Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju. U punom pogonu bi dječja onkologija trebala biti krajem svibnja iduće godine, rekao je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Novi Zavod prostirat će se na 2500 četvornih metara, naprema sadašnjih 700, a raspolagat će s četrnaest jednokrevetnih soba, četiri dvokrevetne i šest sterilnih jedinica. Novi uvjeti omogućit će i cjelodnevni boravak roditelja uz dijete, što do sada nije bilo moguće istaknuo je Ćorušić.

Od 2016. 2026. u KBC Zagreb uloženo je 377 milijuna eura. Ministar graditeljstva Branko Bačić najavio je da bi sredinom prosinca mogla biti izdana građevinska dozvola za objekte treće razvoje faze.