U travnju dogovorene IT javne nabave u vrijednosti 314,29 mil. kuna

Najveću vrijednost isporuke u iznosu od 89,91 milijun kuna u travnju dogovorila je kompanija Ericsson Nikola Tesla, a slijedi konzorcij u kojem su Computech, InfoDom I IN2 s 41,71 milijuna kuna. Među pet vodećih su također Comping, Combis i King ICT

209
IT javne nabave
[Izvor: Pixabay]

U travnju su putem javnih nabava vezanih za IT dogovoreni poslovi vrijedni 314,29 milijuna kuna, piše portal ICT Business pozivajući se na analizu portala Tenderi.hr. Ukupna vrijednost IT javne nabave prema procijeni naručitelja iznosila je 340,14 milijuna kuna, što znači da je realizirana vrijednost za 9,24 posto niža od procijenjene.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je u travnju kroz javne nabave poslove u vrijednosti 89,91 milijun kuna, a slijede zajednica ponuditelja u kojoj su Computech, InfoDom I IN2 s 41,71 milijuna kuna, Comping a 35,73 milijuna kuna ugovorenih poslova, Combis s 30,02 milijun kuna, a na petom mjestu po iznosu dogovorenih poslova na temelju javnih nabava u travnju je King ICT s 25,27 milijun kuna.

Po broju poslova u travnju je najuspješniji bio Comping sa šest ugovorenih poslova, po četiri posla ugovorili su Hrvatski Telekom, Combis (član HT grupe). M SAN grupa i King ICT (član M SAN grupe).

Ako promatramo naručitelje, na prvom mjestu je Ministarstvo zdravstva s ukupnom vrijednošću narudžbi u iznosu od 78,17 milijuna kuna. Slijede Središnji državni ured za javnu nabavu sa 60,13 milijuna kuna i Grad Zagreb s 44,82 milijuna kuna. Na četvrtom mjestu među naručiteljima po iznosu ugovorenih poslova je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s 35,39 milijuna kuna, a na petom Hrvatski operator prijenosnog sustava s 21,05 milijuna kuna, koji je u travnju raspisao čak pet poziva za javnu nabavu.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje vodi Oleg Butković raspisalo je u travnju četiri poziva za javnu nabavu u segmentu IT-ija.