Potpisan ugovor o uvrštenju dionica društva Mon Perin na ZSE

Izlaskom na burzu povećat će se transparentnost poslovanja, što je jedno od prvotnih načela Mon Perina od samog osnutka,. Prvi dan trgovanja dionicama društva bit će 30. ožujka 2022.

40
Mon Perin - ZSE
Foto: zse.hr - Josip Regović/PIXSELL

Na Zagrebačkoj burzi potpisan je ugovor o uvrštenju dionica društva Mon Perin d.d. u Službeno tržište Zagrebačke burze. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Mon Perina d.d. Massimo Piutti i predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d. Ivana Gažić.

Predsjednik Uprave Mon Perina Massimo Piutti ovom je prigodom izjavio: ‘Iznimno mi je zadovoljstvo biti danas ovdje i u ime Mon Perina potpisati jedan tako važan strateški ugovor za naše Društvo. Mon Perin osnovan je 2005. godine, s jedinstvenim ciljem revitalizacije i razvoja lokalne zajednice u kojoj poslujemo, potičući model socijalnog, održivog i participativnog poduzetništva. Danas možemo ponosno reći da završava prva razvojna faza Mon Perina, razdoblje u kojem se Općina Bale-Valle od zapuštene sredine pretvorila u jednu od najpoželjnijih i najugodnijih destinacija za život u Hrvatskoj, a Mon Perin se ističe kao njen glavni ekonomsko-gospodarski pokretač, sudjelujući u proračunu Općine u određenom razdoblju i sa više od 40 posto, dok danas sudjeluje s manje od 20 posto, a indirektno i značajno više’.

Izlaskom na burzu povećat će se transparentnost poslovanja, što je jedno od prvotnih načela Mon Perina od samog osnutka, te omogućiti brže i jednostavnije trgovanje dionicama, kako za sadašnje dioničare kojih ima više od sedamsto, tako i za sve nove potencijalne ulagače.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknula je zadovoljstvo da je prvo uvrštenje ove godine upravo dionica Mon Perina, kompanije s dugogodišnjom tradicijom i uspjesima u razvoju Istre kao turističke destinacije.

“Ovo je vrlo bitan događaj za domaće tržište kapitala budući da dobiva još jednu dionicu u atraktivnom i za domaće gospodarstvo izuzetno važnom turističkom sektoru. Tržište je željno novih investicijskih priča, što smo imali prilike vidjeti posljednjih godina – o čemu svjedoči uspješno dovršena dokapitalizacija Mon Perina koji se nakon toga odlučio na uvrštenje na burzu. Svako novo izdanje predstavlja daljnji poticaj transparentnosti i razvoju domaćeg tržišta kapitala, a ovime se dodatno proširuju investicijske mogućnosti za ulagatelje, dodala je Gažić.

Prvi dan trgovanja dionicama društva Mon Perin d.d. bit će 30. ožujka 2022.