Velika Gorica prilgodila Urbanistički plan HNS-ovu nogometnom kampu

Zemljište na kojem bi se trebao graditi kamp je svega tri kilometra udaljeno od zračne luke “Franjo Tuđman”, 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara

51
nogometni kamp
[Image by bottomlayercz0 from Pixabay]

Na sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice održanoj u četvrtak, 18, svibnja, jednoglasno je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana kojom je zemljište budućeg kampa hrvatske nogometne reprezentacije stavljeno u zonu sport i rekreacije. Time su i službeno ispunjeni svi preduvjeti za realizaciju ove velike investicije. Za gradnju kampa osiguran je iznos od oko 15 milijuna eura.

>>Vlada HNS-u darovala zemljište za gradnju nogometnog kampa

Istaknuto je kako budući nogometni kamp neće biti samo mjesto za “vatrene”, nego da grad dobiva modernu sportsku infrastrukturu ključnu za razvoj mladih talenata i pripreme za važna natjecanja.

Zemljište na kojem bi se trebao graditi kamp je svega tri kilometra udaljeno od zračne luke “Franjo Tuđman”, 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara.

Tamo bi se preselila administracija Saveza, izgradila bi se četiri nogometna terena s popratnom infrastrukturom za spavaonice, svlačionice, teretanu i sve što je potrebno za kamp koji bi koristile sve reprezentativne selekcije.