Vindija od 1. listopada povećala plaće svim zaposlenicima Grupe

U povećanje plaća Vindija ulaže gotovo 19 milijuna kuna, a s obzirom na to da je od rujna prošle godine već dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, ukupno ulaganje u povećanje plaća na godišnjoj razini premašuje 75 milijuna kuna

44
[Izvor: Vindija]

Varaždinska prehrambena Grupa Vindija s prvim danom listopada povećala je plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu Grupe koje posluju u Hrvatskoj. U povećanje plaća Vindija ulaže gotovo 19 milijuna kuna, a s obzirom na to da je od rujna prošle godine varaždinska kompanija već dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, ukupno ulaganje u povećanje plaća na godišnjoj razini premašuje 75 milijuna kuna.

Uz potpisivanje sindikalnog kolektivnog ugovora sa zaposlenicima tvrtke Vindija početkom ljeta i dogovor s Vladom Republike Hrvatske o ograničavanju cijena mlijeka i piletine, ovo jesensko povećanje plaća dodatan je korak ove velike prehrambene kompanije u jačanju tržišne pozicije, ali i zadovoljstva zaposlenika te brizi o potrošačima, navodi se u priopćenju. Prema odluci Uprave Grupe Vindija, svi zaposlenici će dobiti veću plaću u bruto osnovici za listopad, s redovitom isplatom u studenom.

“Tržišni udio i dobri poslovni rezultati jasan su odraz rada i nastojanja svake zaposlenice i zaposlenika u kompanijama u sastavu Grupe Vindija. Njihovu ulogu i doprinos neizmjerno cijenimo, a povećanje plaće tek je jedan od načina na koji želimo unaprijediti njihovo zadovoljstvo. Svjesni smo kako nastalo stanje na tržištu, inflacija i energetska kriza utječu na standard građana i povećanje plaća bio je jedini logičan korak. Želimo jačati lidersku poziciju na tržištu i kao poželjan poslodavac nastaviti privlačiti nove, mlade i sposobne ljude koji će zahvaljujući svojem radu i sposobnostima unaprijediti kvalitetu života i svojih obitelji radeći u nekoj od kompanija Grupe, koja je više od 60 godina predvodnik domaće prehrambene industrije”, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Kontinuirana briga o zaposlenicima u obliku povećanja plaća koja prate previranja na tržištu, aktualna poskupljenja sirovina i energenata te rast cijena hrane, dokaz su Vindijine neupitne posvećenosti dobrobiti svih članova Grupe. Pored redovitih povećanja plaće, Grupa svim zaposlenicima bez obzira na staž ili poziciju u kompaniji redovito isplaćuje regrese, božićnice, uskrsnice te financira školski pribor, dijeli jubilarne nagrade te osigurava putovanja za zaposlenike, financijske bonuse i pakete proizvoda.