Zdravstveno-rekreacijski centar Lipik dobio novog vlasnika

To je tvrtka Terme Panonia d.o.o, čiji je većinski vlasnik tvrtka Ossard d.o.o. Manjinski suvlasnik u tvrtki Ossard je požeški vinar Josip Galić, s udjelom od 8 posto

239
[IzTurističks zajednica Pžeško-slavonske županije]

Zdravstveno-rekreacijski centar Lipik nakon devet godina dobio je nove vlasnike, piše Jutarnji list. To je tvrtka Terme Panonia d.o.o, čiji je većinski vlasnik tvrtka Ossard d.o.o. Manjinski suvlasnik u tvrtki Ossard je požeški vinar Josip Galić, s udjelom od 8 posto.

Tvrtka Terme Panonia osnovana je u siječnju ove godine i registrirana je za hotelijerstvo. Osnivači su Josip Gaić i tvrtka Ossard, čiji je pak osnivač Mate Bedrica iz Šibenika. Iz povijesnog izvatka može se vidjeti da su uz Bedricu među osnivačima bile tri tvrtke sa Sejšela i Zdravko Mikolić, osnivač tvrtke Itema-Iprom od koje su Terma Panonia preuzele ZRC Lipik. Mikolićeva tvrtka kupila je ZRC Lipik u stečaju 2014. na dražbi od države.

ZRC Lipik nalazi se u centru grada, a kompleks obuhvaća bazene, Hotel Lipu, povijesno lipičko zdanje Kursalon te natkrivenu šetnicu Wandelbahn.

Mate Bedrica potvrdio je elektroničkom poštom da je kupio kompleks i načelno je naznačio planove: „Plan tvrtke je da podigne turističku ponudu u Lipiku te maksimizira temeljne kapacitete, termalne povijesne, koje Lipik definitivno posjeduje”.

Bedrica dodaje da je tvrtka tek osnovana te daje pred njom „dug investicijski i operativni put do cilja”. „Ideje i zacrtane ciljeve zasigurno ne možemo ostvariti bez sinergije s mnogim relevantnim akterima, zato će nam partnerski odnos, ponajprije s lokalnom zajednicom, biti od velike važnosti u realizaciji projekta”, napisao je Bedrica u odgovoru, ali nije naveo koliko namjerava uložiti niti namjerava li graditi nove smještajne kapacitete, piše novinarka Dora Koretić.